Fina Santiago: “Donam una resposta diferent a la de la dreta amb injeccions econòmiques a les famílies, els treballadors i les empreses”

El Govern incrementa a 140 els sectors econòmics que es podran beneficiar dels ajuts del fons estatal


La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha defensat avui una “manera diferent” per afrontar la crisi socioeconòmica deriva per la Covid. Segons Santiago la manera d’encara la situació per part del Govern, del qual MÉS en forma part, res té a veure a com han actuat en al passat els partits conservadors. Així, segons la consellera “aquesta és una manera diferent d’abordar una crisi, ja que tenim l’experiència d’una crisi anterior en la qual que es va aplicar l’austericidi i davant això estam donant una resposta diferent amb injeccions econòmiques a les famílies, als treballadors i a les empreses”.

Així s’ha pronunciat Fina Santiago després de la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Illes Balears. Una reunió que ha servit per incrementar el nombre de sectors econòmics que es podran beneficiar dels ajuts del fons estatal. En concret s’incrementarà dels 94 sectors prevists inicialment als 140.

En aquest context, la consellera ecosobiranista ha destacat que aquestes ajudes “signifiquen defensar els treballadors, són finalistes i van dirigides a empreses que tenen garanties de viabilitat i solvència”. Per altra banda, ha explicat que “les Illes Balears sempre han estat generoses i solidàries en situació de normalitat i ara que, pel seu model econòmic, necessiten una major ajuda, han aconseguit que arribin més doblers, cosa que és de justícia”.

Pel que fa a les ajudes, la principal novetat és que s’amplia el ventall d’activitats que podran rebre la subvenció i que no estaven incloses en el Reial decret llei 5/2021, aprovat pel Govern central, el qual enumerava 94 sectors. Amb aquests canvis, sectors de la indústria amb una forta presència a les Balears com el calçat, l’elaboració de vins o la fabricació de mobles; del comerç turístic, com les botigues de records (conegudes popularment com souvenirs); de la informàtica, com la gestió de recursos informàtics; de la cultura, com l’edició de llibres i les llibreries, i de l’educació, com les escoletes, i que han tingut pèrdues significatives per mor de la COVID-19, podran rebre un ajut. En total, s’hi han sumat 46 sectors més, que impliquen 2.422 empreses, 3.112 autònoms, els quals sumen 28.968 treballadors.