Ferrà: “No permetrem que ens donin lliçons de democràcia formacions que estan fora dels valors democràtics”

MÉS per Mallorca anuncia accions al carrer per contestar els discursos d’extrema dreta


El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha assegurat aquest dimecres en roda de premsa que “és important sortir al pas a les declaracions que s’han donat per part del PP, Ciutadans i VOX després de les andaluses”. Ferrà ha recordat que tant des de MÉS per Mallorca com des del Govern del canvi representen els valors democràtics, a diferència d’aquelles formacions com VOX o Ciutadans, que el passat dilluns va acusar la formació ecosobiranista de “colpista”. “No permetrem que ens donin lliçons de democràcia formacions que estan fora dels valors democràtics”, ha dit.

El també diputat ecosobiranista ha remarcat per altra banda que “és obligat que el PP de Balears surt a dir què troben de les declaracions de Pablo Casado sobre recentralitzar les competències en educació, sanitat i polítiques socials”. Unes declaracions que suposen, en paraules de Ferrà, “una involució de les autonomies i dels pilars de la democràcia”.

MÉS per Mallorca, ha assegurat Ferrà, “no es quedarà als micròfons per contestar totes aquestes declaracions que freguen el feixisme”. “Sortirem al carrer per contestar cadascuna d’aquestes paraules. No podem tolerar-ho”, ha afegit. Josep Ferrà, a més, ha recordat la proposta que va presentar MÉS per Mallorca per a la reforma de la Constitució: “és molt important actualitzar aquesta carta per refermar els valors democràtics i sobretot per fer fora a formacions que representen l’extrema dreta feixista, formacions que no haurien de tenir cabuda en un sistema democràtic”.

Ple de dimarts

Sobre el ple del pròxim dimarts, el portaveu del grup parlamentari ha mostrat la seva satisfacció perquè “després de molt de temps, la llei de camins veurà la llum”. “És una llei fruit del consens
al Consell de Mallorca i de les forces progressistes al Parlament” que assegurarà “poder accedir al medi natural a través dels camins que formen part del nostre patrimoni”.

Respecte a la petició del Partit Popular perquè Francina Armengol comparegui a explicar el REB, Ferrà ha explicat que “MÉS per Mallorca hem votat en contra perquè la presidenta s’ha compromès a comparèixer de forma voluntària. Formarem part del grup que interpel·larà a la presidenta en quina situació es troba el REB i esperam que aquesta compareixença es doni aviat”.