Ferrà: “La presidenta del Govern té tota la nostra confiança però també la màxima exigència”

MÉS per Mallorca reclama mesures concretes per acabar amb l’infrafinançament històric de les Balears


El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que “la presidenta del Govern té tota la nostra confiança, però també la màxima exigència” en reclamar un REB i uns pressupostos generals “que siguin bons per a les illes per primera vegada a la història”. Ferrà també ha explicat que MÉS per Mallorca està treballant en una campanya per un finançament just i per dur al Parlament la veu de la plataforma ‘Per un bon finançament’, “que ha aconseguit articular un moviment més enllà de les administracions per reclamar un finançament just”.

Aquesta campanya, ha assegurat el també diputat ecosobiranista, “arriba en un moment en què està en debat si el REB serà una realitat o no”. “Hem de posar punt final a un infrafinançament històric que no només afecta les administracions, sinó també al teixit empresarial i social”, ha assegurat. Ferrà també ha explicat que les administracions han de fer “un esforç titànic i invertir recursos propis per pal·liar l’infrafinançament”, fet que “impossibilita avançar en les polítiques que voldríem”.

Ferrà ha explicat que, més enllà de demanar un REB just per a les Balears i uns pressupostos generals que no deixin a les illes a la cua d’inversió per càpita, MÉS per Mallorca reclamarà per la condonació del deute, “en gran part injust perquè la Comunitat tenia unes promeses de finançament que no s’han complit”. També es treballarà per a la “derogació completa de la Llei Montoro” i “es tornarà a plantejar la cogestió aeroportuària, a més de fer seguiment del descompte de resident i veure si és efectiu o no i si s’ha de tornar a plantejar la tarifa plana”. A més, ha afegit Ferrà, “farem seguiment dels convenis bilaterals per pal·liar l’infrafinançament, com el ferroviari”.

D’altra banda, el portaveu del grup parlamentari ha llançat un missatge a Pedro Sánchez: “escolti a la presidenta del Govern i tanqui un acord per al REB durant el mes de novembre, un acord que contempli tres pilars: el fons d’insularitat, el descompte per a residents i mercaderies i incentius fiscals per a les empreses i la ciutadania”. Ferrà també ha subratllat que des de Madrid cal “un canvi de mentalitat perquè entenguin que la problemàtica és global, i va més enllà del REB i dels pressupostos generals”.

Esmenes al projecte de llei de canvi climàtic

La diputada Joanaina Campomar ha mostrat la satisfacció de MÉS per Mallorca per l’ampli consens aconseguit amb el projecte de llei de canvi climàtic: “que no s’hagi presentat cap esmena a la totalitat demostra que hi ha acord en la necessitat de la llei, tot i que la resta d’esmenes presentades demostren que hi ha diferents maneres d’entendre la transició energètica”.

“Feim tard, però no vol dir que no hàgim d’arribar: hem d’augmentar l’autoconsum i disminuir la dependència energètica”, ha assegurat. Campomar ha apuntat que per aconseguir això cal un debat i conscienciació social i canvis en l’àmbit estatal “que van més enllà de la derogació de l’impost al sol”.