Ferrà: "Esperam que l’anunci del REB no tingui el mateix calibre de falsedat que pugui tenir el màster de la senyora Cifuentes"

MÉS per Mallorca reclama al govern espanyol que compleixi els paràmetres del Govern a l’hora de presentar-lo


MÉS per Mallorca exigeix al govern espanyol que compleixi els paràmetres marcats pel Govern a l’hora de presentar el REB. El portaveu al Parlament de la formació ecosobiranista, Josep Ferrà, ha assegurat que aquest règim especial és un deute històric amb les Balears "i esperam que estigui a l’altura". Sobre l’anunci que va fer ahir el ministre Montoro a la convenció del PP, Ferrà ha dit que "esperam que aquest anunci del REB no tingui el mateix calibre de falsedat que pugui tenir el màster de la senyora Cifuentes".

El portaveu al Parlament de MÉS per Mallorca ha afirmat que aquest REB arriba tard, ja que a finals de l’any passat es va comunicar que estaria llest durant el primer trimestre de 2018 i tot just s’acaba d’anunciar. Josep Ferrà també ha deixat clar que "no volem que el REB vingui acompanyat d’un nou xantatge per part del PP, que ja l’hem viscut des de desembre amb els anuncis de promeses que han estat sempre lligades a l’aprovació dels pressupostos estatals". "Les Balears no tenen la culpa d’una conjuntura política complicada, la responsabilitat que s’aprovin els pressupostos és del partit que està governant", ha afegit Ferrà. El portaveu parlamentari també ha recordat que el 75% de descompte ha d’estar tant al REB com als pressupostos.

Des de MÉS per Mallorca demanam que el balanç del PP es reverteixi perquè està sent nefast per a les Balears: a banda del deute històric se li ha d’afegir aquest caràcter partidista que ha exercit durant els darrers anys aturant totes les iniciatives del Parlament, ja sigui com a govern com a través del Tribunal Constitucional. Amb aquest nou finançament podríem fer passes de gegant per poder uns serveis públics molt més dignes i generar molts més llocs de feina dels que s’han generat fins ara.

Canvis al grup parlamentari

Al ple d’aquest dimarts, Agustina Vilaret prendrà possessió com a diputada de MÉS per Mallorca i assumirà les comissions legislatives de Cultura, Educació i Esports i d’Assumptes Socials i Drets Humans. La diputada Joanaina Campomar seguirà a la Comissió permanent de Reglament i com a secretària de la Mesa. Biel Barceló serà el diputat que dugui les comissions legislatives d’Assumptes Institucionals i Generals i d’Hisenda i Pressuposts, a més de seguir a la Comissió permanent de reforma de l’Estatut. Antoni Reus durà la Comissió de Turisme i la d’Economia i Josep Ferrà seguirà duent la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial i la de Salut. Josep Ferrà exercirà a partir d’ara de portaveu del grup parlamentari i Antoni Reus serà el portaveu adjunt.