Fent feina per regular el sector esportiu professional

Reunió de la presidenta del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física, Antònia Bosch, el gerent, Toni Muñoz, i el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, per tractar la regulació del sector esportiu a les Illes.


En aquests moments, Balears no té cap tipus de regulació dins del sector esportiu professional, ja que l’Estatut d’Autonomia no ho contempla i l’Estat no té tampoc cap tipus de regulació que es pugui aplicar a la comunitat. De fet, les Illes i Galícia són les dues úniques comunitats autònomes que es veuen en aquesta situació.

Des del COLEF es vol promoure aquesta regulació del sector, amb la col·laboració de la direcció general. En aquest sentit, la reunió d’aquest dilluns ha servit per començar a definir el full de ruta per aconseguir la regulació del sector esportiu professional a les Illes.

El director general, Carles Gonyalons, remarca que “perquè l’activitat física sigui saludable, ha d’estar dirigida per professionals qualificats, amb una formació que en garanteixi les seves capacitats i competències. Per això es fa tan necessària la regulació dins d’aquest sector.”
Per la seva banda, la presidenta del COLEF, Antònia Bosch, assegura que “és una satisfacció veure que existeix la voluntat de posar un marxa aquest full de ruta per iniciar el camí d’una llei que reguli, finalment, el sector esportiu professional a les Illes.”

Una primera passa d’aquest full de ruta és el compromís de Gonyalons per promoure el diàleg entre el COLEF i els diferents grups parlamentaris per tractar les possibles vies legislatives per arribar a aquesta regulació.

El COLEF, amb la col·laboració de la Direcció General i el Consell de Mallorca, celebrar el I Fòrum Professional de l’Esport a les Illes Balears, un fòrum que serveixi d’espai de debat per a tots els agents implicats en l’exercici de les professions de l’esport i on s’exposaran i discutiran les problemàtiques laborals i professionals del sector esportiu.