“Farem possible el canvi que ha reclamat la ciutadania”

MÉS passa de 5 a 9 diputats, i serà peça clau per a la construcció d’acords pel canvi a Balears, a Mallorca, a Menorca, a Palma i a nombrosos ajuntaments del país


L’Executiva de MÉS per Mallorca ha analitzat els resultats de les eleccions del passat diumenge, i ha dibuixat les línies d’actuació per poder complir el mandat del poble: aconseguir el canvi polític en aquesta terra i recuperar el nostre futur com a poble. A la reunió de l’Executiva s’ha respirat esperança, responsabilitat i compromís.

Posteriorment, el coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat per la coportaveu de la formació, Fina Santiago, i per la resta de candidats i candidates a les principals institucions.

Barceló ha explicat: “Des de MÉS apostam pel canvi, apostam per acords d’esquerres i en clau de país, fonamentats en un programa de govern al servei de la gent. Actuarem amb responsabilitat, amb seny i amb valentia. No decebrem els ciutadans que han dipositat la confiança amb nosaltres: farem possible el canvi que ha reclamat la ciutadania”.

MÉS per Mallorca i MÉS per Mallorca han tret més de 65.000 vots i 9 diputats (6 a Mallorca i 3 a Menorca). Als consells de Mallorca i Menorca MÉS ha quedat com a tercera força, pràcticament empatats amb el PSOE. I a Cort, MÉS per Palma també és tercera força: ha tret més de 23.800 vots i 5 regidors, els mateixos que Som Palma i només un manco que el PSOE. A les principals institucions del país es poden formar acords plurals pel canvi, per als quals MÉS serà una força decisiva.

En l’àmbit municipal, MÉS per Mallorca és la segona força en nombre de regidors, i esdevé la força d’esquerres més votada a la Part Forana. Ha obtingut 3 majories absolutes: a Esporles, a Campanet i a Mancor de la Vall. MÉS, en solitari o amb coalicions i altres fórmules, també és la força més votada a municipis importants com ara Manacor (MÉS-Esquerra) o Ciutadella de Menorca (PSM-MÉS per Menorca), a banda de Montuïri, Petra, Artà (UIA), Sant Joan (AxSJ), Sineu (Gent per Sineu), Lloret, Bunyola (EOB) o Santa Margalida (Suma, amb el PSOE). MÉS també és segona força a altres municipis, on pot liderar governs municipals d’esquerres: Marratxí, Sóller, Pollença (Junts Avançam), Felanitx (BLOC), Andratx...

Biel Barceló ha explicat que els acords pel canvi s’han de basar en: 1) Un canvi de model econòmic per crear llocs de feina de qualitat i per fer front a precarietat; 2) Un Govern al servei de l’educació, que tengui com a prioritat garantir els serveis públics; 3) Un millor finançament per poder afrontar les despeses dels serveis públics; i 4) Corrupció zero, transparència i participació.

Durant els propers dies s’iniciaran els contactes amb els representants de Podem i del PSOE per conformar aquests acords pel canvi, que seran plurals i no estaran hegemonitzats per cap partit. En primer lloc s’acordarà un programa de govern amb propostes polítiques concretes. En segon lloc, es parlarà del funcionament que regirà els acords de govern. I finalment es concretaran els equips de feina que els aplicaran. En aquest sentit, Barceló ha puntualitzat: “Tant Miquel Ensenyat al Consell de Mallorca, com Antoni Noguera a l’Ajuntament de Palma, com jo mateix al Govern, estam en condicions de liderar el que faci falta”.

Barceló ha avançat que les primeres mesures del nou Govern seran la derogació del TIL i l’inici del diàleg amb la comunitat educativa, i el retorn de les targetes sanitàries a tothom.