Estudi dels edificis municipals per millorar la seva accessibilitat

L’objectiu és aconseguir una illa accessible i inclusiva, amb l’estudi i l’adaptació de les instal·lacions públiques. S’han revisat equipaments dels 10 municipis amb població entre 10.000 i 20.000 habitants

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font; i la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han presentat la segona fase del projecte de redacció de mesures de millora en relació a les barreres arquitectòniques en els edificis d’ús públic de titularitat municipal. S’han analitzat 322 equipaments d’ús públic i de titularitat municipal dels 10 municipis de Mallorca amb una població entre 10.000 i 20.000 habitants. L’objectiu de l’estudi és aconseguir la plena accessibilitat als edificis i equipaments públics de l’Illa i garantir la no discriminació de les persones amb diversitat funcional.

El conseller Font ha informat que dins del Pla d’Inversions 2018-2019 es donarà prioritat a l’adaptació dels edificis municipals. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que "els municipis hauran de destinar el 20% dels diners a l’eliminació de les barreres".

La consellera Puigserver ha apuntat que la secció d’Accessibilitat de l’IMAS gestionarà el mapa d’accessibilitat resultant i "vigilarà que les accions que duguin a terme els municipis s’adaptin a la normativa vigent".

El Departament de Desenvolupament Local ha estat l’encarregat de coordinar el projecte, mentre que des de l’IMAS es va impartir una fase prèvia de formació específica des de la secció d’Accessibilitat.

Segons el President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, "és una eina per saber on i com actuar. Des del Consell tenim clar que gestionem per millorar la vida de les persones. En aquest sentit, l’accessibilitat és sinònim de qualitat. És per això que la intenció última és corregir les deficiències que impedeixin que els més fràgils tinguin la possibilitat de gaudir dels béns i serveis que ofereix l’administració".

La tercera fase del projecte que consisteix a estudiar els parcs i les places. "El nou estudi analitzarà un total de 473 espais dels municipis amb una població inferior a 20.000 habitants. Aquesta tercera fase es va iniciar el passat desembre i tindrà una durada de nou mesos".A la primera fase, duta a terme durant el 2016, es van estudiar un total de 552 instal·lacions de 37 municipis de l’illa de menys de 10.000 habitants.