Esquerra Oberta de Calvià, la coalició oberta a la ciutadania impulsada per MÉS i EU

Els assistents a l’Assemblea Oberta convocada per les dues formacions de l’esquerra calvianera acorden el nom comú i reglament de primàries, que se celebraran el proper 21 de març, així com les persones que coordinaran l’elaboració del programa electoral


La formació unitària de l’esquerra calvianera ja té nom: Esquerra Oberta de Calvià. Així ho han decidit les persones que han participat aquest divendres a l’Assemblea Oberta de l’esquerra de Calvià, convocada per MÉS per Calvià i EU Calvià, on també s’ha acordat el reglament de primàries, que se celebraran el proper 21 de març, i on s’han elegit les persones que coordinaran l’elaboració del programa electoral.

A l’assemblea ciutadana, celebrada a Magaluf, al local d’EU Calvià, hi ha hagut una alta participació per part dels assistents i tot un seguit de debats dels diferents punts de l’ordre del dia. Després d’un fructífer i intens debat, la marca unitària elegida ha estat Esquerra Oberta de Calvià, nom que ha estat triat de forma prou consensuada, per pràctica unanimitat, després de descartar altres propostes.

Així mateix, a l’assemblea s’ha aprovat el reglament de primàries, que permetrà l’elecció del que serà el cap de llista de la candidatura. Aquestes primàries seran obertes a la participació de qualsevol persona que hi vulgui participar, tothom en les mateixes condicions. Respecte al programa electoral, les persones que s’han oferit a participar en la seva coordinació ja s’han reunit i han començat a marcar les línies i funcionament per tal d’obrir-lo, al màxim possible, a les propostes de la ciutadania.

Cal destacar que l’assemblea ha conclòs amb la intervenció de diferents ciutadans i ciutadanes que han manifestat l’agraïment i l’enhorabona per l’acord de coalició, tot demanant voluntat per crear les sinergies possibles perquè la coalició pugui ser encara més ampla. Alguns assistents han afegit també que el nom i procés pel que s’ha optat recull les diferents sensibilitats que hi ha a l’esquerra calvianera.

Alfonso Rodríguez, coordinador general d’EU-Calvià, ha mostrat la satisfacció pels acords assolits, i pel grau d’expectació que està generant a Calvià aquest projecte de confluència. “Aquest és un pacte que neix des de la generositat i el compromís d’ambdues formacions, i des del convenciment que és el millor per al municipi i la manera més eficaç per rompre amb l’oligopoli polític que exerceixen PP-PSOE”, ha explicat.

Per la seva banda, Rafel Sedano, portaveu de MÉS per Calvià, ha destacat que el procés iniciat serà “totalment obert, transparent i participatiu”, i ha afirmat: “Esquerra Oberta de Calvià neix amb la voluntat d’esdevenir una candidatura de majories i liderar el canvi que necessita el municipi”.

El programa electoral girarà entorn a dos grans eixos: l’acció social (cohesió social, revitalització de les polítiques socials, etc.) i l’economia i la creació de llocs de feina (turisme i territori). La coalició està oberta a possibles incorporacions, per part d’aquelles formacions que comparteixin amb Esquerra Oberta de Calvià el compromís i el document de principis.