Esporles serà el primer "municipi intel•ligent" de l’illa

El compromís del municipi aquesta legislatura és amb la sostenibilitat

El poble d’Esporles serà el primer municipi «smart» de l’illa en virtut d’un acord del Consell de Mallorca. Cal assenyalar que el municipi, governat per la batlessa de MÉS Maria Ramon, ja ha donat passes clares i decidides per a la sostenibilitat amb diferents mesures els darrers mesos. «La nostra feina la feim sobre diversos eixos, i això és una passa més. La nostra idea és eficiència energètica i fugues d’aigua».

Concretament, aquest projecte de «smart» té com a objectiu el desenvolupament dels anomenats «pobles intel•ligents». Amb aquesta feina s’intenta cercar diferents beneficis per a les persones del poble en diversos àmbits, com el medi ambient. «Totes les millores per al nostre poble són ben rebudes. Amb accions com mesurar el subministrament i el consum d’aigua i electricitat mitjançant sensors i altres tecnologies ens posam al capdavant de la sostenibilitat», ha afirmat Ramon.

El Consell de Mallorca ha escollit IOTLABS per dur a terme aquestes tasques, ja que és una empresa adequada que proposa solucions i sistemes tecnològics per superar els problemes de la gent. A més, els tècnics de Modernització i Funció Pública de la institució insular també han fet una gran feina en aquest projecte.