Esperança Crespí continua amb el desmantellament de l’IMFOF amb l’acomiadament de 12 treballadors més

El grup municipal PSM-IV-ExM denuncia que el PP de Cort perjudica als més desafavorits deixant a persones desocupades sense els cursos de l’escola d’oficis i el taller d’ocupació. Al mateix temps, el grup parlamentari iniciarà accions per tal d’exigir al S

PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que és gravíssima la irresponsabilitat en la què està incorrent la regidoria al centrar els seus esforços exclusivament en la promoció econòmica i el suport als emprenedors mentre les llistes de l’atur segueixen engreixant-se sense fre. 

El grup municipal lamenta que un cop més les decisions del PP de Cort no contribueixin a solucionar la situació laboral dels més desafavorits, ja que amb l’acomiadament de 12 treballadors més responsables de diversos
cursos de l’escola d’oficis i el taller d’ocupació l’IMFOF deixa de donar cobertura a més de 40 persones desocupades. 

Amb la desaparició dels programes dels tallers d’ocupació i les cases d’oficis perquè el SOIB no aporta els doblers, el PP evidencia un cop més la seva manca de voluntat per aportar solucions alternatives i demostra que no té cap intenció d’exigir al Govern el deute acumulat ni el compromís de seguir amb els cursos. D’aquesta manera, es fa cada cop més palpable l’objectiu de la regidoria de Treball, Esperança Crespí, per tal de desmantellar i deixar gairebé sense competències de l’institut de formació i ocupació municipal. 

Cal recordar que l’IMFOF ja ha acomiadat 30 treballadors, orientadots laborals i de suport a col·lectius vulnerables en poc més de dos mesos. Ara,
amb aquestes 12 persones més seran un total de 42 de professionals que deixaran de treballar perquè les persones més desafavorides, sense formació i desocupades puguin tenir una oportunitat per reinserir-se en el mercat laboral. 

Aquests programes estan inclosos dins les mesures de suport a la creació d’ocupació i són programes mixtes d’ocupació i formació. Concretament, els programes de tallers d’ocupació contribueixen a què l’alumnat adquireixi pràctica laboral mitjançant la realització d’obres i serveis d’utilitat pública o interès social. Estan dirigits a persones aturades majors de 25 anys. 

Els cursos programats són:

- Manteniment d’instal·lacions esportives

- Foment de l’autonomia personal

- Taller d’ocupació energies
renovables.

D’altra banda, l’objectiu de les Cases d’oficis és capacitar treballadors aturats, entre 16 i 25 anys i que no tenen una preparació professional adequada, en una especialitat formativa que faciliti la inserció o reinserció en el mercat de treball. El 2010 es varen fer 2 curos: Monitors esportius i Educació i recuperació mediambiental.