“Esperam que el rei no posi l’aparell de l’Estat al servei dels interessos de la seva germana”

Fina Santiago (MÉS per Mallorca) confia que el procés judicial pel cas Nóos arribi fins al final: “la justícia ha de ser igual per a tothom”; i reclama que retirin el títol de ducs de Palma a Iñaki Urdangarín i Cristina de Borbón: “si no són dignes d’assistir a la coronació del rei, tampoc no són dignes d’ostentar aquest títol”


MÉS per Mallorca considera que l’auto del jutge Castro amb què processa la infanta Cristina de Borbó, Iñaki Urdangarín i l’expresident Jaume Matas, entre d’altres, és “de sentit comú, donada la quantitat d’indicis i de proves durant els tres anys que ha durat la instrucció d’aquest cas, amb totes les garanties jurídiques”.

La coportaveu de MÉS per Mallorca, Fina Santiago, subratlla: “i sobretot després de l’amnèsia selectiva i planificada que va demostrar tenir la infanta Cristina quan va declarar davant el jutge”. Santiago afirma: “Confiam que el procés judicial continuï amb la normalitat que ha demostrat la instrucció en mans del jutge Castro, i arribi fins al final. La justícia ha de ser igual per a tothom”.

La dirigent de MÉS per Mallorca envia un missatge al rei: “Esperam que el rei actual i la Casa Reial no influeixin en les futures decisions del sistema judicial, i que no posin l’aparell de l’Estat al servei dels interessos particulars de la seva germana”.

Fina Santiago recorda que Iñaki Urdangarín i Cristina de Borbón encara duen el títol de ducs de Palma, i que Urdangarín va intentar negociar l’abonament d’una quantia a Hisenda a canvi que no se l’acusàs de delicte fiscalm (amb la qual cosa, implícitament, reconeixia un delicte). “Per això se’ls hauria de retirar immediatament el títol de ducs de Palma, cosa que fa temps que reclamam des del Grup MÉS”.

Santiago argumenta: “Si la infanta Cristina i el seu marit no eren dignes d’assistir a la coronació del nou rei, tampoc no són dignes d’ostentar el títol de ducs de Palma”.

D’altra banda, “l’evolució judicial del cas Nóos confirma, per nosaltres, que l’abdicació del rei Joan Carles I en el seu fill respon, en gran mesura, a aquest cas de corrupció. No és casualitat que dies abans que es faci públic aquest auto la infanta Cristina hagi deixat de ser membre de la família reial de forma protocol·lària, sense que hagi estat forçada a fer-ho com a conseqüència del seu processament”.

Finalment, des de MÉS per Mallorca consideren que l’acusació de delictes de corrupció a l’expresident Jaume Matas “torna a demostrar que la legislatura de 2003-2007 de Govern del PP va ser un robatori permanent i planificat de doblers públics”.