És una vergonya que Madrid reconegui que no pagarà el conveni ferroviari mentre el Govern de Bauzà s’hi resigna

La coalició PSM-IV-ExM respon a l’actitud derrotista i complaent del nou executiu que decideix aturar les obres del tren Manacor-Artà sense exigir al govern de Madrid el compliment del conveni

PSM-Iniciativaverds-Entesa denuncia la irresponsabilitat del Govern en aturar les obres de construcció de les vies que han d’unir Manacor i Artà. Una greu irresponsabilitat pel perjudicique ocasionarà aquest fet als pobles de la comarca de Llevant, però sobretot per la manca de capacitat de gestionar i exigir al govern espanyol el pagament d’un conveni com és el Conveni Ferroviari de Mallorca. 

La coalició rebutja la campanya de desprestigi cap a l’anterior govern i al projecte del tren Manacor-Artà que està desenvolupant el Govern del PP perquè d&
rsquo;aquesta manera intenten dissimular la manca de voluntat i capacitat de desenvolupar conveni ferroviari i exigir-ne a Madrid el seu compliment. 

Avui, el nou gerent de SFM ha reconegut per primer cop allò que la coalició ja sospitava i és que la ministra d’Economia, Elena Salgado, va assegurar al president Bauzà que els doblers pendents per aquest projecte no arribarien. Si aquestes declaracions es confirmen, el PSM-IV-ExM considera necessari que el president del Govern presenti un plet contra l’executiu espanyol per incompliment el Conveni Ferroviari de Mallorca. 

La complicitat i la resignació de Bauzà i el nou gerent de SFM és una irresponsabilitat que només correspon a aquest nou govern del PP. La coalició recorda el gran esforç que ha fet la conselleria de Medi Ambient i Mobilitat per seguir endavant amb el desenvolupament del conveni, fins i tot pagant per avançant els
doblers del conveni, donada la seva importància, al mateix temps que exigia constantment al govern estatal que complís amb la seva part del pacte.  

Bauzà no pot acotar el cap i renunciar a les inversions de Madrid que tant han constat aconseguir, ja que val recordar que aquest és el primer i l’únic conveni ferroviari signat amb l’Estat després d’anys de revindicacions. A més, tots els projectes d’aquest conveni són els que figuren al Pla Director Sectorial de Transports de les Illes Balears, redactat i aprovat pel mateix Partit Popular. Durant l’anterior legislatura, el PP contínuament ha realitzat queixes sobre la lentitud en què s’estava desenvolupant el conveni i el considerava insuficient. Ara resulta, però, que el mateix partit però en el govern, vol renunciar sense ni protestar a les inversions de Madrid.

Al cap i a la fi, una irresponsabilitat i
una contradicció molt greu. En el mateix sentit, cal mencionar el canvi d’actitud pel que fa al Palau de Congressos, on el PP fa mans i mànigues per seguir amb les obres del Palau de Congressos, això sí amb els doblers de tots els ciutadans de les Illes.