Es presenta la futura residència de Formentera

Fina Santiago ha anunciat que la infraestructura donarà servei a 18 persones i que el Govern concertarà les places destinades a dependència.

Avui s’ha presentat l’avantprojecte de la futura residència per a persones majors a Formentera, una infraestructura sociosanitària reclamada des de fa anys a l’illa. La construcció d’aquesta residència, la primera a Formentera, és mostra de la col.laboració institucional i segons ha explicat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, és “fruit de la voluntat del Consell Insular de Formentera”, que ha fet un esforç per iniciar un projecte necessari a l’illa.

Està previst que enguany es resolgui la licitació del projecte, la construcció comenci l’any 2018 i es rebin els primers usuaris al primer trimestre de l’any 2019, segons ha explicat el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer. “La posada en marxa de la residència donarà cobertura a les necessitats actuals de l’illa”, ha apuntat el president insular.

La residència de Formentera tendrà capacitat per a 18 places, que es distribuiran en 14 habitacions individuals i 2 habitacions dobles. S’ubicarà a un solar annex al Centre de Dia, al qual estarà connectat, cosa que permetrà optimitzar els recursos humans, econòmics i d’espai. La construcció tendrà un cost total de 1,2 milions d’euros, dels quals el Govern de les Illes Balears en finançarà el 70 per cent i el 30 per cent restant l’aportarà el Consell Insular de Fomentera. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació col.laborarà en el manteniment del centre finançant les places que el consell destini a persones en situació de dependència. Aquestes seran places que s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Durant la presentació del’avantprojecte de la residència, la consellera Fina Santiago ha apuntat que tres dels quatre objectius que s’havien fixat com a prioritaris a Formentera s’han assolit. Un, era l’acord i construcció d’aquesta residència per a persones majors per donar resposta a una reivindicació històrica a l’illa. Un altre ha estat evitar que les persones amb discapacitat de Fomentera s’haguessin de traslladar a Eivissa per fer les valoracions i revisions de grau posant un servei itinerant a on són els professionals els qui se desplacen a Formentera. I el tercer ha estat mantenir el conveni de valoracions i elaboració dels plans individuals d’atenció de les persones amb dependència. Santiago ha recordat que el quart objectiu és obrir a l’actual Centre de Dia un espai que doni cobertura a les persones amb diagnostic de salut mental de Formentera, en el qual ja estan treballant. “En aquesta legislatura, si aconseguim auqests quatre objectius haurem fet una passa quantitativa i qualitat molt important en l’àmbit de serveis socials a Formentera”, ha conclòs la consellera.