Es posa en marxa l’Aerotib, que uneix l’aeroport directament amb diferents municipis de Mallorca

El servei, que per primera vegada es posa en funcionament a Mallorca, servirà perquè tant residents com visitants es puguin desplaçar des de l’aeroport a diversos punts de l’ila amb transport públic, de manera còmoda i fàcil

Avui s’ha inaugurat el nou servei d’autobusos interurbans, l’Aerotib, que unirà per primera vegada de forma directa l’aeroport amb diversos municipis de l’illa. És un tipus de línia similar al que funciona a moltes ciutats de l’Estat i beneficiarà tant els residents i treballadors de l’aeroport com els turistes.

El servei començarà a funcionar amb les línies a Peguera i Magaluf, i amb les que uniran l’aeroport amb la zona de Can Picafort, Platja de Muro i Alcúdia. Posteriorment, de manera progressiva, es posaran en marxa la resta de línies, seguint el calendari següent:

A11: Peguera – Magaluf – Aeroport (inici 3 de maig)
A32: Can Picafort – Platja de Muro / Alcúdia – Aeroport (inici 3 de maig)
A42: Cala Bona – Cala Millor – Aeroport (inici 1 de juny)
A51: Cala d’Or – s’Arenal de Llucmajor – Aeroport (inici 15 de juny)

L’Aerotib connecta els principals nuclis residencials amb l’aeroport: Inca, Manacor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Alcúdia, Son Caliu, Porto Cristo, Montuïri i Vilafranca. Els usuaris habituals poden fer servir la targeta intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix, així com els abonaments T20 i T40. El preu del bitllet senzill oscil·la entre els 5 i els 12 euros en funció de la destinació.

Es preveu que més de 330.000 usuaris facin servir les noves línies durant aquesta temporada d’estiu. Les línies Aerotib continuaran operatives durant l’hivern i ajustaran els seus horaris i itineraris en funció de l’evolució que hagi tengut el servei durant el període de maig a octubre.