“És inadmissible que Iñaki Urdangarin continuï passejant el nom de Palma pels jutjats”

PSM-IV-ExM celebra la victòria ciutadana que ha aconseguit que el PP rectifiqui i retiri el nom dels Ducs de Palma de La Rambla, però considera que la lluita per recuperar la dignitat dels palmesans no finalitzarà fins que la Casa Reial no li retiri el tít

La coalició ecosobiranista PSM-IV-ExM de Ciutat celebra que finalment l’equip de govern de Cort hagi actuat amb responsabilitat política i hagi pres la decisió de restaurar el nom original de La Rambla llevant la menció als “Ducs de Palma de Mallorca”. El portaveu del grup municipal, Antoni Verger, accepta la rectificació del PP més d’un any després que la coalició ho demanàs quan ja existien autos judicials que constataven nombroses irregularitats en la justificació de les despeses en el marc de dos convenis signats amb el govern de Jaume Matas.

“Fa més d’un any que reclamam la restauració del nom i el recobrament de la dignitat dels palmesans que veuen com una de les vies principals de la ciutat ret homenatge a Iñaki Urdangarin, sobre qui pesen nombroses causes judicials. Ara ens felicitam perquè ha estat una victòria de la ciutadania que ha exercit pressió i ha aconseguit que el PP rectifiqui”.

Antoni Verger recorda que el passat divendres, el mateix portaveu municipal del PP, Julio Martínez, va rebutjar aquesta proposta feta pel grup PSM-IV-ExM en comissió informativa al·legant “respecte i estima per la Casa Reial”. En aquesta mateixa comissió, l’abstenció del PP va permetre aprovar per majoria el tercer punt de la moció que demana un comprimís ferm i contundent de retornar els doblers.

“Però això no ha acabat aquí, la lluita continua per recuperar el prestigi i la dignitat de la ciutat i els ciutadans de Palma”. La coalició insta al PP perquè demà mateix, en sessió plenària, es comprometi a donar suport a tots els punts de la moció per tal de traslladar a la Casa Reial la voluntat de tot el consistori palmesà de retirar a Iñaki Urdangarin el títol honorífic de Duc de Palma de Mallorca.

PSM-IV-ExM considera que l’atribució del títol a un personatge com aquest danya la imatge de la ciutat i és un perjudici evident per al turisme. “L’ajuntament de Palma, com a garant dels interessos dels ciutadans de Palma, no pot permetre que Iñaki Urdangarin segueixi passejant el nom de Palma pels passadissos dels jutjats. És inadmissible”, assegura Verger. 

A més, el portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort recorda que si Iñaki Urdangarin va poder actuar tal i com demostren les acusacions dels delictes que se li imputen, i defraudar fins 1,3 milions d’euros als ciutadans de les Illes Balears, “és perquè va tenir la col·laboració necessària del president Jaume Matas i altres alts càrrecs del PP”. En aquest sentit, Verger confia que aquest fet contribueixi a marcar un abans i un després en una vertadera regeneració política. 

A continuació us adjuntam una imatge de la compareixença pública de la coalició davant una de les plaques de La Rambla, així com la moció que demà es debatrà en sessió plenària.

Documents adjunts