Una ponència per promoure el consum responsable i l’ús terapèutic del cànnabis

La proposta ha estat aprovada avui al Parlament amb un ample consens


El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha defensat avui la creació d’una ponència al Parlament per estudiar amb rigor el consum responsable del cànnabis, la regulació dels clubs de cànnabis i les associacions i per desenvolupar programes informatius adreçats sobretot als joves i les joves. La ponència ha estat aprovada amb ample consens. Un fet que han celebrat membres de la FAC Balears, (Federació d’Associacions de Cànnabis) que han assistit avui al ple. El secretari de la federació nacional, David Rabé, ha mostrat la seva satisfacció, tot i ser conscients que la d’aquest dimarts ha estat tan sols "una petita passa".

Abri en el seu discurs ha incidit en anar més enllà de "la perspectiva policial i judicial", ja que cal entendre que ja hi ha un consum responsable com el que es fan las clubs de cànnabis. A Mallorca hi ha més de 30, on les seves activitats es fan des de la rsponsabilitat d’un cultiu i un consum del qual està assabentat tan la policia com la guàrdia civil. Aquests clubs però no estan regulats i pateixen l’estigma de la criminalització que res té a veure en les seves pràctiques.

El portaveu de MÉS per Mallorca ha indicat les contradiccions que existeixen ja que per exemple no està prohibit consumir, però sí la posesos. Es po tenir llavers però no es poden cultivar. Alhora ha destacat els beneficis del cànnabis per a per exemple persones amb càncer.

Documents adjunts