Ensenyat: "volem agilitzar els procediments per respondre a les necessitats del teixit cultural"

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha explicat les subvencions de la institució insular per potenciar l’àmbit cultural

El nou Pla de Subvencions de Cultura amplia les inversions en equipaments culturals municipals, a la vegada que reforça el suport a les arts plàstiques, la música, i el cinema. A més, el pressupost s’ha incrementat un 16% respecte a l’any 2016.

Cal destacar que un 40% dels recursos es destinen als ajuntaments de Mallorca, a través del suport a activitats culturals. "El Consell no responia a les necessitats reals dels ajuntaments i del teixit cultural. Amb això volem agilitzar els procediments per respondre a les necessitats del teixit cultural i també dels ajuntaments", ha explicat Ensenyat.

El Pla contempla tres àrees d’actuació: ajuntaments, associacions i sectors professionals. Les diferents línies de subvencions tenen un pressupost de 2.550.000€. "Això és important, ja que representa un increment respecte a les anteriors legislatures. Amb aquesta xifra volem recolzar de veritat la cultura" ha explicat el president del Consell.

El Consell amplia la convocatòria d’ajudes destinada a inversions per dotar d’equipaments, instal•lacions i mobiliari els centres culturals municipals. Fins ara s’hi podien acollir les biblioteques, els museus i els arxius. A partir d’aquest 2017 s’amplien els destinataris a teatres municipals, sales d’exposicions, auditoris i centres d’assaig musical.