Ensenyat presenta els resultats de la campanya "Repensem Mallorca"

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha fet públic l’informe que recull les demandes i els suggeriments que s’han recollit durant 7 mesos entre més de 476 entitats de 50 municipis de Mallorca. Només queda Palma, on la campanya «Repensem Mallorca» arribarà les pròximes setmanes.

Repensem Mallorca és una campanya de visites als diferents pobles de l’illa, per tal de donar a conèixer el consell i atendre les demandes dels municipis i de les entitats que hi ha a aquests municipis. Les visites varen començar el mes d’octubre de l’any passat i s’han realitzat fins al mes d’abril d’enguany. En total s’han visitat 50 municipis, en les quals han participat aproximadament 476 entitats.

Les visites s’han realitzat pel president del Consell de Mallorca, acompanyat pel Conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i per altres membres de l’equip de govern de la institució. En les visites, la comitiva del Consell s’ha reunit amb el batle o la batlessa i amb les associacions i entitats de la localitat, amb l’objectiu de detectar les necessitats que puguin tenir.

Durant les visites les entitats han pogut explicar les seves demandes als representants del Consell de Mallorca i han emplenat un formulari a partir del qual s’ha recollit les seves dades com a entitats i la informació sobre les seves peticions. D’aquesta manera, la informació que ens han facilitat les diferents associacions i entitats s’ha analitzat globalment per àmbits i per municipis.
La millora de carreteres, l’abastiment d’aigua potable —per algunes poblacions que no compten amb aquest servei—, la millora del sistema de subvencions per a les entitats, la creació d’espais per a desenvolupar activitats socioculturals... són algunes de les propostes que la ciutadania de Mallorca ha fet arribar al Consell de Mallorca durant les visites.

«Per al Consell de Mallorca és molt important escoltar la gent i, com a ajuntament dels ajuntaments, cap poble ha de quedar pendent. Tota la informació que hem recollit és ben important per a poder desenvolupar les línies d’actuació del govern de Mallorca. No volem ser un govern que improvisa, per això és necessari marcar un full de ruta feta entre tots i totes,", ha explicat el president Miquel Ensenyat