Ensenyat: "No contribuirem ni a blanquejar ni a normalitzar el feixisme"

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha proposat avui "passar de les paraules als fets" i "actuar de manera efectiva per combatre a la dreta extrema". D’aquesta manera, el portaveu ecosobiranista ha anunciat durant l’habitual roda de premsa dels dilluns una iniciativa per "fer el buit als partits que no respecten els drets humans i que clarament van en contra de tots els principis democràtics". Així, ha explicat que des de MÉS "farem feina per fer invisible la presència dels ultres al parlament". En concret, Ensenyat ha anunciat que avui mateix enviarà una carta a la resta de forces amb representació parlamentària per intentar, respectant l’autonomia i l’ideari polític de cada partit, "coordinar una acció conjunta que possibiliti aïllar els ultres".

Segons Ensenyat, "en pocs mesos hem pogut comprovar el perill que suposen". En aquest context, el portaveu ecosobiranista ha recordat l’exemple l’alemany on hi ha un consens generalitzat per "protegir el pluralisme polític davant formacions d’extrema dreta". Plantegem uns compromisos bàsics per a limitar les possibilitats d’actuació d’aquells que no respecten drets fonamentals".

Amb aquesta premissa, des de MÉS per Mallorca es planteja rebutjar en votació totes les propostes de la formació de la dreta radical i fins i tot renunciar a la possibilitat de presentar esmenes amb la intenció d’evitar qualsevol debat. En la carta enviada a la resta de grups, Ensenyat reclama rebutjar qualsevol tipus d’acord, explícit o implícit, així com iniciatives conjuntes amb els radicals.
Des de MÉS per Mallorca, i després de la impossibilitat de signar una declaració institucional amb motiu del dia internacional per l’erradicació de la violència contra les dones, es planteja, "renunciar a declaracions institucionals, on la unanimitat sigui necessària, i substituir-les per proposicions no de llei signades per les forces vertaderament respectuososes amb el pluralisme polític i la defensa dels drets humans".

Ensenyat ha explicat que, "MÉS per Mallorca no contribuirà al fet que la dreta radical tengui un altaveu. Al feixisme cal combatre’l. No contribuirem ni a blanquejar-lo ni a normalitzar-lo", ha conclòs Ensenyat.