Ensenyat: "Les darreres propostes de Sánchez fan olor de naftalina i recorden altres temps"

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat ha criticat durament les darreres propostes del president en funcions del govern espanyol a qui ha acusat de propiciar una involució de drets i llibertats. Durant l’habitual compareixença davant els mitjans després de la Junta de Portaveus, ensenyat ha dit censurat les propostes de prohibir la celebració de referèndums, controlar els mitjans de comunicació o "acabar amb la cultura parlamentària de l’acord i el diàleg plantejant que governi la llista més votada"

Segons Ensenyat "cap d’aquestes propostes és d’esquerres, fan olor de naftalina i recorden altres temps". En aquest context, el portaveu ecosobiranista s’ha mostrat preocupat per l’anunci d’intervenir TV3. "Ens preocupa el control de TV3, i ens preocupa perquè això obre la porta a controlar també IB3, o televisió Espanyola".
Així, Miquel Ensenyat ha recordat que MÉS per Mallorca ja havia proposat, i ara ho torna a fer, a l’impulsar una llei estatal de llibertat d’expressió i llibertat d’informació. "Cal desenvolupar l’article 20 de la Constitució que blinda la llibertat de premsa i el secret professional a fi que no es repeteixin casos com la confiscació de mòbils i documentació a periodistes. És imprescindible derogar la llei mordassa i acabar amb el despropòsit de la llei de seguretat digital", ha conclòs.

Pel que fa al projecte de Llei de Pressupostos per al 2020 ensenyat ah dit que "ara com a grup parlamentari els estudiarem amb detall, escoltarem als consellers que compareixeran al Parlament la setmana que ve, i per descomptat estudiarem les alternatives que s’hi plantegin, especialment per part de la societat civil per millorar aquests comptes". Ensenyat ha afegit que inicialment, "ens mostram satisfets per algunes millores com ara les que inclou el pressupost de SERVEIS SOCIALS que incrementa partides com la de la renda garantida".