ENSENYAT LAMENTA LA MANCA DE SUPORT ESTATAL DAVANT LA CATÀSTROFE ECONÒMICA QUE VIUEN LES ILLES

MÉS valora l’esforç del Govern per implementar ajudes als sectors més afectats i censura la insensibilitat del PP per voler destinar els fons europeus de la Covid a pal·liar els danys del temporal de neu a Madrid.

El portaveu de MÉS, al Parlament, Miquel Ensenyat, ha valorat de manera positiva el paquet de mesures anunciades avui pel Govern per ajudar els sectors més afectats per les restriccions imposades per fer front a la Covid-19. Segons Ensenyat, aquestes ajudes van en la línia de les que havia reclamat la formació ecosobiranista. De fet, Ensenyat ha recordat que coincidint amb l’augment de restriccions "ja van insistir en la necessitat d’implementar ajudes directes". Amb tot, el portaveu de MÉS s’ha congratulat "per haver convençut als nostres socis de govern d’aprovar mesures concretes i recuperar el diàleg amb una part importat del teixit productiu". En aquest context ha destacat l’esforç realitzat pel conjunt de l’executiu per atendre una demanda justa.

No obstant això, Ensenyat ha lamentat que les mesures anunciades seran assumides per les administracions autonòmiques, insulars i locals. "Tant el Govern, com Consells i Ajuntaments arrosseguen un infrafinançament històric que amb la crisi social i econòmic s’ha vist agreujat", ha dit. Així, ha censurat que el govern espanyol no hagi donat una resposta als sectors afectats. "Som el territori més afectat per la crisi, amb una alta dependència del sector serveis. També aquí la implicació de l’Estat per pal·liar els efectes a un sector clau de la nostra economia ha estat nul·la". En aquest context, Ensenyat ha criticat al líder del PP, Pablo Casado, qui lluny de posicionar-se a favor de més ajudes per a les Illes ha defensat la declaració de zona catastròfica per a Madrid. "El PP ben igual que el PSOE ens giren l’esquena. És incomprensible el poc suport d’uns i d’altres quan aquí registram la major caiguda del PIB o l’increment més gran de persones desocupades. Això si és una catàstrofe", ha emfatitzat. De fet, Miquel Ensenyat ha rebutjat la proposta popular de destinar part dels fons europeus a pal·liar els efectes de la tempesta Filomena a Madrid "Els fons europeus de la Covid són vitals per la recuperació econòmica. Hi ha altres vies per finançar el que proposa Pablo Casado".

És per això, que Ensenyat ha avançat que MÉS seguirà insistint i traslladarà a través del senador Vicenç Vidal les propostes per ajudar més encara els afectats. "La millor manera d’ajudar aquestes petites empreses i molts autònoms és a través de bonificacions d’imposts. Aquests són competència de l’Estat com ara quotes o l’IVA".