Ensenyat: La irresponsabilitat d’uns pocs empresaris no pot fer tirar per terra l’esforç generalitzat de tota la població

El Portaveu del Grup Parlamentari de MÉS per Mallorca i membre de la comissió de Salut del Parlament, Miquel Ensenyat, ha instat avui a fer complir estrictament les mesures dictades a l’àmbit laboral per combatre l’expansió del COVID-19. Ensenyat ha reclamat més responsabilitat a les grans empreses que avui han mantingut oberts, exposant els treballadors i posant a la venda de productes que no estan subjectes a la necessitat que marca el Reial Decret aprovat aquest cap de setmana. Segons Ensenyat, "la irresponsabilitat d’uns pocs empresaris no pot fer tirar per terra l’esforç generalitzat de tota la població, en especial de l’exemplaritat demostrada per la majoria d’empreses". És un greuge comparatiu amb el petit i mitjà comerç, que grans superfícies que, a part de vendre alimentació, també venen altres productes no exonerats pel Reial Decret, hagin mantingut oberta la venda d’aquests productes".

Ensenyat ha agraït novament la tasca que des de fa dies desenvolupen els professionals de centres de salut i hospitals públics. "En situacions com aquesta queda ben clar que no podem consentir que el dret a la protecció de la salut deixi de ser un dret de tota la ciutadania passi a ser un privilegi per a aquells que puguin pagar l’assistència sanitària, deixant per als grups menys afavorits un model de beneficència. Ara més que mai cal valorar el nostre sistema de salut pública. I agrair l’esforç i dedicació de tots els professionals", ha assegurat.

En aquest context, Ensenyat ha recordat que tot l’esforç no tendrà sentit si no es reforça l’actuació sobre els ports i aeroports.

Ensenyat també ha valorat de forma positiva les decisions adoptades avui tant per la Junta de Portaveus del Parlament que decidit suspendre l’activitat parlamentària mentre ho estigui vigent el Reial Decret de declaració de l’estat d’alarma i les possibles pròrrogues. Paral•lelament avui s’ha reunit la Comissió de Coordinació i Seguiment del Pla de Contingència en matèria de personal, que ha pres mesures per adaptar-se a la nova realitat, com la definició de serveis essencials i l’habilitació de modalitats de teletreball.