ENSENYAT FA UNA CRIDA A NO ESTIGMATITZAR A LES PERSONES CONTAGIDADES PEL CORONAVIRUS

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha demanat avui "no estigmatitzar ni rebutjar" a les persones contagiades per COVID-19 ni tampoc a aquells que hagin estat en contacte amb els malalts. Ensenyat, ha explicat que "és fonamental neutralitzar el potencial efecte generador de pànic social i evitar l’estigmatització amb paraules i fets”. Segons Ensenyat "ara és moment de prioritzar el respecte de les persones i contextualitzar els relats de les víctimes. No és el moment de ser egoistes, ni de buscar culpables ni molt menys d’assenyalar les persones contagiades i el seu entorn".

Ensenyat, qui també és portaveu de la formació ecosobiranista a la Comissió de Salut del Parlament, ha afegit que "no podem perdre el temps amb enfrontaments estèrils que minven la nostra capacitat per a superar la situació a tal". De la mateixa manera ha assenyalat que "els incompliments de la quarantena tampoc ajuden. Cal complir escrupolosament i sense esperons les mesures decretades".

Miquel Ensenyat també ha censurat la manca d’empatia per part de les autoritats de l’Estat que "en compte de parlar de responsabilitat comuna o de cuidar-nos els uns als altres, prefereix compareixences amb militars uniformats parlant de guerres o conteses bèl•liques sense armes", ha conclòs.