Ensenyat exigeix que el Parlament decideixi el que han de votar els senadors Antich i Bauzá sobre el 155

El president del Consell recorda que els senadors han sigut triats per la Cambra Balear i ha de ser aquesta institució qui decideixi la seva postura, no els seus partits.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha llançat una important proposta. Segons el mandatari insular, el vot dels dos senadors autonòmics José Ramón Bauzá (PP) i Francesc Antich (PSOE) sobre l’aplicació de l’article 155 haurien de reflectir la voluntat del Parlament de les illes, que és qui els va triar. Ensenyat ha recordat que els dos representats en la Cambra alta varen ser triats pel Parlament i estan subjectes a aquesta institució, no al seu partit.

Cal recordar que l’aplicació de l’article 155 per intervenir l’autonomia de Catalunya l’haurà d’aprovar el Senat. Això es farà segurament a principis de la setmana vinent. Balears compta amb set senadors, cinc triats en les eleccions del passat any i dos pel Parlament. Els set representants de les illes hauran de votar a favor o en contra de la intervenció de les institucions catalanes per part de Madrid.

"Aquesta no és la solució, l’única solució possible és el diàleg. Per això deman als dos senadors que no apliquin la disciplina de partit i defensin la posició del parlament autonòmic", ha explicat Ensenyat.