Ensenyat: «El rescat del túnel de Sóller és una promesa electoral i ara la farem realitat»

El Ple d’avui del Consell de Mallorca aprova el rescat del túnel del Sóller per donar resposta a una demanda històrica. Hi eren presents els batles dels municipis de Bunyola (Andreu Bujosa, Esquerra Oberta) i Sóller (Jaume Servera, MÉS).També hi ha assistit la diputada Joana Aina Campomar.

La institució insular ha celebrat avui el Ple extraordinari per al rescat del túnel de Sóller. Els pobles de Sóller, Deià, Bunyola i Fornalutx, seran els grans beneficiaris, juntament amb tota la ciutadania de l’illa. D’aquesta manera, es compleix el programa de MÉS a la institució insular.

EL president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que «avui hem aprovat el procés per acabar amb una injustícia històrica, hem aprovat que cap ciutadana ni cap ciutadà de Mallorca hagi de pagar per anar o tornar del seu municipi». Ensenyat també ha volgut remarcar que es tracta d’una «promesa que dúiem en el programa electoral de MÉS i ara la farem realitat».

Per la seva part, la portaveu de MÉS a la institució, Mercè Bujosa, ha destacat que «com consellera de MÉS és una de les nostres reivindicacions històriques. El rescat del túnel de Sóller dóna resposta a una injustícia històrica per als municipis de la zona. Era necessari fer aquesta passa per a la gent i per als pobles de la Serra, com el meu, Bunyola. Per a mi és un doble motiu de satisfacció», ha explicat Bujosa, que durant la seva intervenció també ha tingut una menció especial per a tots els col·lectius que han lluitat perquè el rescat sigui una realitat. «Les plataformes, els col•lectius i els moviments veïnals han fet de la lluita per la gratuïtat del túnel una bandera, i MÉS està al costat de la gent», ha explicat la portaveu de MÉS.

L’import total que haurà de pagar la institució per rescatar el túnel de Sóller és de 15 milions d’euros. Aquesta quantitat s’ha calculat a partir d’un informe pericial, avalat pels tècnics i els juristes del Consell de Mallorca. El rescat es finançarà amb la depuració de projectes antics no executats i no afectarà el pressupost actual. Malgrat això, l’oposició ha criticat en el Ple una suposada «hipoteca» del Consell amb el rescat. «No tot val en política. Aquesta legislatura rescatam el túnel de Sóller, però també farem dues residències, un nou parc de bombers a Santanyí i s’augmentaran les ajudes per als ajuntaments. L’oposició menteix quan parla d’hipoteques.», ha explicat Bujosa.

Ensenyat ha destacat que el rescat resol una situació d’injustícia que presenta «tota una sèrie de greuges per als residents, però també per al teixit empresarial solleric» i que el moment per fer-ho era «ara, perquè ningú no assegurava que es tornàs a produir una pròrroga en el contracte amb l’empresa concessionària amb l’excusa de fer més inversions que són necessàries, però que s’han de plantejar des del Consell i amb el mateix procediment que se segueix amb la resta d’infraestructures, a través del conveni de carreteres o bé a través de finançament general.»