Ensenyat: "El nomenament de Picornell és un homenatge a totes les víctimes del franquisme"

Aurora Picornell és la nova Filla Predilecta de la institució insular. El promotor cultural Antoni Torrens ha rebut la medalla d’or per la seva tasca divulgadora, entre d’altres guardonats

El Consell de Mallorca ha lliurat les seves distincions en un acte a la Sala de Plens de la institució, amb la presència de tots els grups polítics. La líder sindicalista Aurora Picornell és la nova Filla Predilecta de l’illa. A més d’aquesta distinció, la institució ha lliurat cinc medalles d’or, entre les quals destaca la proposta de MÉS per Mallorca per al promotor cultural d’Antoni Torrens i Gost.

Respecte al nomenament de Filla Prediclecta, el president Ensenyat en el discurs ha explicat que els valors que representa Picornell són més vius que mai, i que es tracta de «la tercera dona en atènyer aquesta distinció. Sigui, el seu nomenament, un homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme. Avui Mallorca té una Filla Predilecta en una fossa comuna, a la de Porreres, oberta fa poc pel Govern de les Illes Balears». Durant l’acte, s’han viscut moments de molta emocié en recordar la figura de la històrica activista represaliada pel franquisme.

També han esta premiats amb la Medalla d’Or del Consell de Mallorca el Grup de Recerca en Estudis de Gènere de la UIB, el centre educatiu CIDE (que celebra el seu 50è aniversari), la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep (que enguany ha fet 110 anys) i l’Associació de Persones Sordes de Mallorca, pel 75è aniversari.

L’acte ha comptat amb un parlament del farmacèutic i dinamitzador cultural Toni Torrens, que ha parlat en nom de tots els guardonats, i ha resaltat «la tasca impagable que fan per l’illa de Mallorca».

Diversos càrrecs de MÉS, com els portaveus Bel Busquets i David Abril, el vicepresident del Govern, Biel Barceló, diputats com Joana Aina Campomar i molts de regidores i regidors de Palma, juntament amb diversos batles de MÉS, no s’han volgut perdre l’entrega d’aquests premis del Consell.