Ensenyat: "Defensam els serveis públics i la sobirania dels ajuntaments i dels consells contra la Llei Montoro"

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha participat avui a la trobada convocada per l’Ajuntament de Madrid per reclamar la reforma de l’anomenada "Llei Montoro"

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha participat avui a la trobada convocada per l’Ajuntament de Madrid per reclamar la reforma de l’anomenada "Llei Montoro". Ensenyat ha fet èmfasi en alguns punts que afecten especialment a la situació de Mallorca, on hi ha 400 milions d’euros als bancs dels municipis que no es poden tocar per mor de la Llei Montoro".

A la trobada, presidida per la batlessa de Madrid Manuela Carmena, s’ha posat de manifest que la Llei Montoro no té sentit, ja que asfixia als ajuntaments i va en contra dels serveis públics i de proximitat. Les administracions locals són, amb diferència, les més properes, obertes i sensibles a les demandes i preocupacions de la ciutadania. També són les que millor faciliten la participació de la gent a la presa de decisions

El president del Consell també ha assegurat que "és necessari acabar amb la Llei Montoro perquè limita la sobirania de les administracions locals, impedeix donar uns millors serveis públics i disminueix la capacitat d’intervenció de les corporacions locals dins l’economia de proximitat". Ensenyat també ha assegurat que "tenim dades que els ajuntaments de les illes tenen 400 milions als bancs que no es poden tocar per mor de la Llei Montoro".

El Consell de Mallorca s’ha compromès ha traslladar el document de treball que de la reunió als ajuntaments de l’illa i d’actuar com intermediari i portaveu de les administracions locals mallorquines en propers trobades sobre la llei Montoro