Ensenyat acusa Sánchez de tenir poca sensibilitat amb les necessitats de les Balears


El portaveu ecosobiranista exigeix una reunió de la comissió bilateral entre els executius espanyol i balear per allargar els ERTO com a les Canàries

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha censurat aquest dilluns la “poca sensibilitat i compromís” del govern espanyol amb les necessitats “urgents” de les Balears. Ensenyat s’ha mostrat “decebut per la poca complicitat” de l’Executiu espanyol amb el Govern i s’ha referit al tracte diferenciat amb les Canàries on es podran allargar els ERTO per la seva condició insular. “Un nou greuge que evidencia el poc pes polític de les Illes i que contrasta amb la influència que té Canàries que ha aconseguit el que Balears no aconsegueix”, ha dit el portaveu ecosobiranista.

Segons Ensenyat, “no entenem aquest tracte de favor; més si es té en compte que Canàries perdrà un 20 per cent del seu PIB i Balears més d’un 30 per cent”. A més, assenyala el diputat, “s’allargaran el ERTO a les Canàries coincidint amb la seva temporada alta, l’hivern, i aquí, mentrestant, s’acabaran tot just quan acabi la temporada. No té sentit".

Davant aquest situació Ensenyat ha demanat al govern que sol·liciti una reunió de la comissió bilateral per tractar aquesta qüestió amb Madrid. “Això no pot quedar així”, ha conclòs.