Enfortim la coalició: construïm l’instrument del canvi

La coalició convoca la militància a una assemblea per impulsar el procés de consolidació del tercer espai polític

Els partits membres de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa estam treballant per enfortir la coalició i construir un espai polític ampli, que sigui capaç de recollir les propostes de la gent i bastir una alternativa política al bipartidisme i al model neoliberal. Aquest procés es fa comptant amb la participació de la militància dels partits

En el marc d’aquest procés el proper dia 2 de febrer una assemblea conjunta de militàncies dels partits de la coalició en la qual s’aprovarà:

- Un document polític de crida, adreçat a tota la ciutadania, per convidar a tothom que vulgui a participar en el procés de consolidació d’aquest espai polític.
- El nom que adoptarà la coalició en aquesta nova etapa que encetarem.
- La convocatòria d’una nova assemblea, prevista per al proper mes d’abril, en què s’obrirà la coalició a totes les persones i col·lectius que s’hi vulguin sumar, s’elegirà la nova direcció de la coalició i s’aprovaran les línies polítiques i organitzatives que orientaran l’acció política i el funcionament de la coalició per tal que esdevengui alternativa de govern i l’instrument principal del canvi polític a Mallorca i a les Illes Balears

Durant les properes setmanes es treballarà en l’elaboració del document polític i s’avançarà en el procés per triar el nou nom de la coalició. L’Executiva conjunta de la coalició remetrà a la militància, durant el mes de gener, els documents i les propostes que hauran de ser debatudes a l’assemblea de dia 2 de febrer. 

En relació al nom de la coalició, tots els militants i simpatitzants hi poden fer propostes. Totes les propostes han d’estar adequadament justificades i han de complir una sèrie de característiques:

- Ha de ser un nom amb el qual totes les forces que integren la coalició s’hi puguin sentir representades.
- Ha de ser un nom vàlid per conformar candidatures a totes les Illes Balears.
- Ha de reflectir valors propis de la coalició: pluralitat dins la unitat, alternativa, progrés, proximitat, naturalitat, dinamisme...
- No ha de ser contrari als elements de posicionament polític dels partits de la coalició: d’esquerres, sobiranista i ecologista

El termini per presentar propostes és el dia 31 de desembre de 2012. Les propostes es poden enviar als responsables d’organització dels diferents partits:

- Joan Verger (PSM): sorganitzacio@psm-entesa.cat
- Pau de Vílchez (IniciativaVerds): xarxa@iniciativaverds.org
- Mercè Bujosa (Entesa): s.organitzacio@entesapermallorca.org 

El procés d’elecció del nou nom de la coalició compta amb l’assessorament d’un grup consultiu integrat per militants i simpatitzants dels partits membres (obert a la participació de tothom que hi estigui interessat), per tal de poder comptar amb les pertinents valoracions de les diferents propostes que s’hi presentin.