Endavant la proposta de MÉS i de CCOO de crear dos nous jutjats del Social

El Parlament aprova per unanimitat aquesta iniciativa que pretén resoldre el desbordament que pateixen aquest tipus de jutjats a les Illes


A les Illes Balears per mor d’un sistema de finançament injust, els serveis públics bàsics estan pitjor dotats i en el cas de la Justícia, els que pitjors dotats estan són els Jutjats del Social. De la mà i a petició de "qui està batallant pels drets dels treballadors i treballadores", ha assegurat, David Abril portaveu de MÉS, en referència al sindicat CCOO, la formació ecosobiranista ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament, que ha estat aprovada avui per unanimitat. La PNL insta al govern de l’Estat a equipar la inversió en justícia de la CAIB amb la de la resta de l’Estat i a crear dos jutjats més on es puguin atendre les demandes dels treballadors i treballadores que denuncien abusos o irregularitats laborals.

El dèficit estructural dels Jutjats del SociaI, no només ha estat denunciat pel sindicat també les memòries del TSJB recullen les mancances d’aquests jutjats. I és que si es compara amb altres comunitats, a l’arxipèlag, cada Jutjat del Social gestiona prop de 1.400 expedients "molt per damunt del que es fa a la resta de l’Estat", ha explicat Carmen Díaz, responsable d’acció sindical de CCOO. En canvi, a Canàries gestionen la meitat. A les Illes hi ha 6 jutjats, un per cada 187.457, mentre que a Canàries hi ha un per cada 101.364.

Dos anys d’espera

Carmen Díaz ha remarcat la necessitat de tenir dos jutjats més, tal com el mateix TSJB ha assenyalat, i és que a sobrecàrrega de feina fa que les denúncies dels treballadors i treballadores es perllongui durant dos anys, quan el temps adient per resoldre aquestes denúncies hauria de ser sis mesos. "Hem tramitat el cas d’un treballador que finalment serà la seva vídua la que rebrà la indemnització", ha assegurat la representant sindical.