En marxa la campanya ‘Separar ens uneix’

La Conselleria de Medi Ambient engega una iniciativa per sensibilitzar i conscienciar sobre el món dels residus i la seva gestió


Reafirmam el nostre compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat i veim primordial la proposta presentada per conscienciar i motivar els canvis d’hàbits de la societat alhora d’implicar-la en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus que generam. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través de la direcció general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus amb la col·laboració dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor, Ecoembes, Ecovidrio i Ecopilas i ERP ha coordinat una campanya de sensibilització en matèria de residus sota el lema ‘Separar ens uneix’.

És necessari fer una passa endavant i aposar per la reducció, reutilització i reciclatge vist l’augment constant dels residus que una societat de consum produeix i més encara quan parlam d’un territori marcat pel turisme. D’aquesta manera podem aconseguir fer un gir cap al nou paradigma europeu, i mundial, de l’economia circular, a més de situar-nos més a prop de l’objectiu de la Unió Europea d’arribar al 50% de la recollida selectiva dels residus generats.

Feia més de 17 anys que no es posava en marxa una campanya així i, volent complir amb els reptes que planteja la nova Llei de residus a més de la urgència ambiental, s’ha posat en marxa la campanya de ‘Separar ens uneix’. Està formada per tres blocs, amb una cinquantena de microcàpsules audiovisuals, una pàgina web interactiva i una campanya pels mitjans de comunicació i altres suports per completar-ne la seva difusió.

El protagonista de la campanya és l’actor i presentador Toni Gomila, que per la seva actitud, proximitat i forma de ser aconsegueix una enorme vinculació i empatia amb el públic en general i fins i tot amb els que ens visiten.

A la pàgina web www.separarensuneix.net es podrà trobar tot tipus d’informació sobre el procés de reciclatge i els seus avantatges a més dels que també tenen la prevenció i reutilització dels residus. També s’hi podran consultar les microcàpsules audiovisuals – que tenen com a objectiu bàsic l’educació ambiental –, la campanya gràfica i un joc interactiu. L’objectiu de ‘Separar ens uneix’ és aconseguir una major consciència ambiental i els beneficis que comporta i que suposaran a mitjà i llarg termini per a la ciutadania de les Balears i el nostre territori.