EMAYA durà a Fiscalia les actes d’inspecció anul•lades durant la passada legislatura


EMAYA presentarà davant la Fiscalia la documentació relativa al cas de les actes d’inspecció dels controladors ambientals anul·lades durant els anys 2010-2015. Aquesta documentació va ser localitzada el passat 14 d’abril i des d’aleshores es va anar realitzant una investigació interna que ha conclòs aquesta mateixa setmana. La documentació consisteix en una carpeta amb unes 90 actes que en el seu moment no es varen tramitar per procedir a obrir el corresponent expedient sancionador.

La direcció d’EMAYA creu que el Servei d’Inspecció Mediambiental és una peça clau de l’organització, una eina imprescindible per millorar la qualitat de vida de la gent, la qualitat urbana i per disminuir comportaments incívics. Tot això amb la ferma voluntat que cada vegada hi hagi menys ciutadans que hagin de conviure amb les conseqüències d’una minoria que, per acció o per omissió, no compleixen amb allò establert per l’Ajuntament de Ciutat.

Derivat de l’expedient informatiu obert a l’anterior cap de controladors així com diferents indagacions fetes a professionals de la casa ha quedat palès que la situació s’havia normalitzat a l’empresa. Una praxi que, en ser impulsada des de les primeres instàncies d’EMAYA, com ara Presidència i màxims directius, no es vivia com a incorrecta.

Una anàlisi de les actes trobades mostra que la darrera acta anul·lada data del mes de març de 2015. A l’entrada de la nova direcció d’EMAYA, ara fa deu mesos, no se li va informar ni posar de manifest en cap moment l’existència d’aquesta documentació on es feia recull d’aquestes actes anul·lades fins que varen ser trobades. A més a més, no se li havia advertit de cap manera que existia aquest modus operandi al SIMA.