EMAYA abandona els barris durant els dies festius

Neus Truyol, regidora i candidata de MÉS per Palma denuncia: “EMAYA no fa net els barris durant els dies festius de Pasqua, sols ha actuat a les zones turístiques”

Durant els dies festius de Pasqua, EMAYA ha abandonat completament la neteja dels barris i pobles de Palma. El servei de neteja s’ha reduït al passeig marítim, Gomila i Terreno, Avingudes, polígons, Ocimax, Centre i Platja de Palma; “no s’ha enviat ni un operador a cap altra zona, tot destinat a les zones on hi ha turistes, pels veïns res!” afirma indignada Truyol.

La regidora i candidata número dos a Cort, alerta que “una vegada més, es demostra com el Partit Popular sol governa per a alguns, i margina completament als veïns de Palma. EMAYA ha de garantir el bon manteniment de tota la ciutat, no sols a les zones on els turistes i les classes riques tenen més interessos. Per al PP no tots els barris són iguals, encara que tots pagam els mateixos impostos”.

“Hi ha carrers de Palma, com Fàbrica o Blanquerna que sabem que els dies festius tenen vida i no poden estar abandonats, i EMAYA no hi va passar cap dia de les festes” assenyala Truyol. “Plou sobre banyat, durant tota la legislatura els serveis d’EMAYA s’han degradat per una nefasta direcció; i a sobre els dies festius concentren la neteja al Centre”.

EMAYA ha destinat cada dia, durant els dies festius aquests operaris de servei de neteja per aquestes zones:

- 18 operaris per netejar Passeig Marítim, Gomila i Terreno, Avingudes, Ocimax, polígons.

- 12 operaris i 6 agranadores per netejar el Centre

- 8 operaris i 5 agranadores per netejar platja de Palma

- 0 operaris ni maquinària per la resta del municipi

Ara hi ha uns 40 treballadors de neteja els dies festius centrats en aquestes zones; i abans, apart d’aquest, hi havia uns 30 operaris més fent net pels barris. “Aquí una nova retallada del PP” assenyala Truyol.

A més a més, MÉS per Palma hem sabut que tot i que ja comença el bon temps i l’arribada més massiva de turistes, EMAYA no té previst encara fer net la platja de Palma els diumenges i dies festius. “El diumenge 12 d’abril no enviaran ningú. Quan pensen començar? Un parell de setmanes abans de les eleccions per fer-se una foto?” es demana Truyol.

Mentre Andreu Garau, regidor d’EMAYA, “braveja de ser un gran gestor i que l’empresa pública té 2,5 milions d’euros el 2014, els dies festius sols es fa net pel turisme”.

A partir del mes de juny, amb el canvi de govern, MÉS durà a terme un gir rotund a la gestió d’EMAYA per a garantir un servei de qualitat per a tothom, visquin a Son Gotleu, Sant Jordi o Jaume III