Els funcionaris recuperen la carrera professional impugnada per l’exdelegada Salom

La institució ja fa feina per fer efectiu el pagament a partir del mes d’agost.

El Consell de Mallorca intentarà incloure en la nòmina del mes d’agost la carrera professional que havia quedat suspesa arran d’un recurs presentat per l’anterior delegada del govern de l’Estat a les Balears. Avui, la nova delegada a les illes ha traslladat a la institució insular que ha atès les demandes del Consell i de diversos ajuntaments i s’ha retirat el recurs que havia donat peu a aquesta situació injusta.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha agraït "la col·laboració, disposició i sensibilitat de la nova delegada per fer seves les demandes del Consell. Unes peticions avalades pels tècnics i que mereixen els treballadors i treballadores del Consell", ha assegurat Ensenyat.

De fet, el president ha recordat que l’acord de carrera professional que es va aprovar al Ple de març de 2017, s’ajusta a la normativa existent. Per una banda, està reconegut a la llei de funció pública de les Illes Balears i, a més, està previst al pressupost del Consell dins els límits de despesa de personal marcats per l’Estat. "La seva impugnació era merament política. Una mala decisió d’aquells que no creuen en el Consell de Mallorca com el vertader govern de l’illa", ha remarcat.

També hi era present la regidora de MÉS per Palma i presidenta d’Emaya, Neus Truyol, que ha explicat que "els funcionaris de l’Ajuntament de Palma recuperen la carrera professional. En aquesta legislatura, a Cort, ja hem recuperat tots els drets robats als treballadors públics per part del Partit Popular. El recurs presentat per Salom vulnerava molts els drets dels treballadors i afectava també a Palma, però també a diversos ajuntaments".

Una vegada que arribi a l’Ajuntament de Palma la notificació oficial de l’escrit de retirada del recurs contenciós, la previsió del consistori és recuperar l’abonament de la carrera professional tan aviat com sigui possible amb caràcter retroactiu des de març d’enguany.