Els partits insularistes progressistes acorden sumar esforços en els processos de negociació en marxa

Consideren que l’opció insularista és un element necessari per a una majoria d’esquerres i per tant s’ha de visualitzar al Govern i a la resta d’institucions de les Illes Balears


Aquest divendres s’han reunit a Palma els tres partits insularistes amb representació al Parlament i als Consells Insulars sorgits de les darreres eleccions: Més per Mallorca, Més per Menorca i Gent per Formentera.

Els objectius de la reunió han estat analitzar i avaluar conjuntament els resultats de les eleccions i compartir informacions i estratègies de cara a les negociacions per formar governs estables i progressistes a les diverses institucions en les que els tres partits estan presents.

La trobada ha servit per constatar algunes incoherències que s’estan donant en aquests moments en les negociacions. Per exemple que a uns Consells el PSOE consideri lògica la seva presidència per quatre anys, tot i ser la segona força en nombre de vots i necessitar, per tant, el concurs d’ un altre grup per assolir aquesta presidència i en canvi a altres el PSOE discuteixi la presidència al Consell a les forces més votades.

També s’ha constatat que els tres partits disposen en el seu conjunt de set diputats al Parlament, que poden sumar suport i estabilitat a un govern progressista. Tots tres han coincidit en la importància d’arribar a acords raonables i coherents per garantir governs progressistes i estables a totes les administracions on això sigui possible. A més, han decidit sumar esforços en aquest procés negociador destacant que l’opció insularista és un element necessari per a una majoria d’esquerres i per tant s’ha de visualitzar al Govern i a la resta d’institucions de les Illes.

Finalment, els tres partits han decidit constituir un Comitè d’Enllaç, format pels coordinadors o secretaris generals de cada partit per intercanviar informació relacionada amb les negociacions per formar els diferents governs. També han acordat convidar a Ara Eivissa a sumar-se a aquest comitè.