Els metges denuncien la falta de pediatres a Inca: la qualitat sanitària està en perill

Fina Santiago: “les retallades estan afectant l’atenció sanitària pública, s’han de millorar les ràtios de professionals”


El Grup Parlamentari MÉS considera que les denúncies dels metges sobre les greus mancances que s’estan produint als hospitals públics, sobretot en el cas de la falta de pediatres a l’hospital d’Inca, demostren que la qualitat de l’atenció sanitària està en perill.

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, constata que desprès que el conseller Sansaloni fes dues rodes de premsa i una compareixença al Parlament per donar compte de la suposada eficiència i eficàcia de la seva gestió, “les reaccions no s’han fet esperar, i la realitat és manifesta”. A l’hospital d’Inca, al manco dos dels seus serveis pediatria i urgència, han manifestat els greus problemes que experimenten, per manca de personal.

Santiago recorda que també per part dels professionals dels hospitals sociosanitaris han expressat les dificultats que tenen per atendre adequadament les necessitats dels pacients amb les actuals plantilles.

La diputada del Grup MÉS subratlla que la qualitat del serveis ara mateix recau sobre el professionals i no sobre la suposada “bona gestió” que el conseller en compareixença al Parlament va dir que s’havia produït.

Fina Santiago afirma: “la qualitat de la sanitat no pot recaure sobra la voluntarietat dels professionals, té un límit. I així ho han començat a expressar els pediatres de l’hospital d’Inca, que no poden atendre el volum de feina d’una forma correcte. Aquestes són les conseqüències de reduir en més de 1.000 professionals la sanitat pública al primer any de Govern Bauzá”.

La diputada es demana: “defensarà el conseller els treballadors i treballadores de la sanitat amb la mateixa intensitat que fa ho fa el president Bauzá amb el seu equip? Del que diu que es mereix una pujada de sou perquè fan més feina, no fan més feina al personal sanitari? No els han pujat l’horari laboral? I en canvi per aquest col·lectiu és justificable la baixada de sou?”.

El Grup MÉS manté la denúncia que ha reiterat els darrers temps: “estam davant una estratègia clara per desacreditar la sanitat pública. I afavorir la privada. Perquè, quins pares davant aquesta situació i aquestes informacions, si poden no faran una assegurança privada pels seus fills?”, diu Santiago.

En relació als hospitals sociosanitaris, la diputada afirma: “hem passat d’un Govern que considerava que no eren necessaris, a considerar-los imprescindible i mostrar-se orgullós del seu funcionament; queda patent la manca de planificació del Govern Bauzá en sanitat”. I conclou: “demanam el conseller Sansaloni, que segui amb els professionals sanitaris i acordin una millora progressiva de les ràtios de professionals pel sistema de salut”.