Els diputats del PSM-IV-ExM no assistiran al lliurament dels Premis Ramon Llull en protesta per l’exclusió de les dones

Prenen la decisió després que el president Bauzá hagi reconegut en el Parlament que la igualtat entre homes i dones no és prioritària per al Govern del PP

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa ha decidit que els diputats que en són membres no assistiran a l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de les Illes Balears i dels Premis Ramon Llull, per tal de manifestar el rebuig al fet que no hi hagi cap dona seleccionada en cap de les dues categories. 

El grup nacionalista i ecosocialista ha pres aquesta decisió després que el president del Govern, José Ramón Bauzá, hagi rebutjat la proposta del portaveu parlamentari del grup, Biel Barceló, de celebrar un Consell de Govern extraordinari per corregir aquest error. 

Bauzá,
en resposta a una pregunta parlamentària de Barceló en què demanava si el Govern considerava que no hi havia cap dona que fos mereixedora d’un guardó amb motiu del Dia de les Illes Balears, no només no va contestar la pregunta, sinó que va reconèixer que el Govern del PP no considera prioritària la igualtat entre homes i dones. 

Per tant, davant la negativa de l’Executiu a rectificar l’error i a demanar disculpes al 50% de la població, els diputats del grup PSM-IV-ExM declinen la invitació a participar en l’acte de lliurament dels guardons. Només hi assistirà el portaveu, Biel Barceló, per respecte als premiats.