Els diputats de MÉS per Mallorca prenen possessió en la constitució de la desena legislatura

La representant ecosobiranista Joanaina Campomar serà secretària primera de la mesa del Parlament de les Illes Balears

Aquest dijous s’ha constituït el nou Parlament de les Illes Balears i els diputats d’aquesta Xa legislatura han pres possessió dels seus càrrecs. El grup parlamentari de MÉS per Mallorca ha quedat constituït pels quatre diputats elegits les passades eleccions: Miquel Ensenyat, Fina Santiago, Josep Ferrà i Joanaina Campomar. Els coordinadors de la formació, Bel Busquets i Guillem Balboa, els han acompanyat.

A més, Campomar ha estat elegida en votació per ocupar el lloc de secretària primera de la mesa del Parlament en virtut d’un pacte entre tota l’esquerra, que ha votat conjuntament els seus representants a la mesa i que també ha escollit al socialista Vicenç Thomàs com a president de la cambra.

Alguns membres de MÉS per Mallorca han acatat la Constitució Espanyola per imperatiu legal i han aprofitat la promesa del càrrec per llançar un missatge polític. El diputat Josep Ferrà ha promès el càrrec "sense renunciar al dret a l’autodeterminació dels pobles"; mentre que Campomar ha fet servir una fórmula similar: "sí, ho promet, per imperatiu legal i sense renunciar al dret a l’autodeterminació del nostre poble".