Els consellers del PSM-IV-ExM abandonen la sala de plens del CIM per protestar perquè el PP limita l’acció de l’oposició

Els conservadors es fan preguntes orals a ells mateixos, a diferència dels grups del Pacte durant el mandat 2007-2011

Els consellers insulars de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa (PSM-IV-ExM), Joan Font, Magdalena Palou, Miquel Ensenyat i Joana Aina Campomar, han abandonat avui la sala de plens del Consell de Mallorca en el moment en què els consellers del PP adreçaven les seves preguntes a l’equip de govern, del PP.

Els consellers del PSM-IV-ExM han fet aquest gest com a protesta per la decisió dels conservadors de fer preguntes orals en el ple del Consell, fet que el portaveu de la coalició nacionalista i ecosocialista a la institució insular, Joan Font, considera "èticament reprobable". Font ha recordat que les preguntes són un instrument de control a l’equip de govern, i per tant no té sentit que els consellers del PP s’adrecin preguntes a ells mateixos. A més, ha apuntat que aquest fet "merma la capacitat de l’oposició d’exercir el control a l’equip de govern", ja que disminueix el nombre de preguntes que poden fer els grups de l’oposició (PSM-IV-ExM i PSOE).

Cal recordar que durant el mandat 2007-2011, en què va governar el Pacte de Progrés al Consell, els grups de l’equip de govern, per cortesia, no varen fer preguntes orals en el ple, deixant que fos l’oposició (el PP) qui fes les preguntes. D’altra banda, el ple del Consell ha aprovat suprimir les partides de subvencions de cultura, política lingüística i igualtat per poder pagar el deute del Teatre Principal amb l’UTE responsable de les obres de remodelació del recinte. Joan Font ha qualificat l& rsquo;eliminació d’aquestes partides com un “cop d’estat a la cultura i a la llengua de Mallorca”.