Els candidats de PSM-IV-ExM es marquen com a prioritat la creació de llocs de feina

Biel Barceló, Fina Santiago, Biel Huguet i Pere Sampol dinen amb petits i mitjans empresaris de tots els sectors per explicar-los les seves propostes en matèria econòmica: "el concert econòmic solidari és la millor recepta per sortir de la crisi"

Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han presentat avui les propostes programàtiques econòmiques davant més de 60 emprenedors, en un dinar que s’ha celebrat al Gran Hotel, a Palma. Per part de la coalició hi han assistit Biel Barceló, Fina Santiago, Biel Huguet, Pere Sampol i altres candidats i dirigents nacionalistes i ecosocialistes. Pel que fa als petits i mitjans empresaris que han acudit al dinar, n’hi havia de camps molt diversos, que van des de la indústria, empreses tecnològiques, agroalimentari, construcció, químico-farm& agrave;cia, comerç, restauració, agroturisme, assessories, etc. 

Biel Barceló ha destacat que l’acte d’avui evidencia que la prioritat de la coalició PSM-IV-ExM és donar suport a aquells que fan possible la creació de llocs de feina i la reactivació de l’economia per sortir de la crisi. I ha afirmat que perquè el Govern de les Illes Balears pugui aplicar les polítiques necessàries per aconseguir aquest objectiu, "és imprescindible poder recaptar tots els impostos des d’aquí: necessitam el concert econòmic solidari. Hem de recuperar els 3.000 milions d’euros que cada any pagam al Govern espanyol i no tornen, aquesta és la millor recepta per sortir de la crisi i crear ocupació". 

Barceló també ha posat de manifest que "els partits centralistes són corresponsables de l’espoli fiscal que patim, i que agreuja les conseqüè
ncies de la crisi a Balears. Tant quan a Madrid governa el PP com quan governa el PSOE, l’Estat ens maltracta. L’exemple més recent és la negativa del Govern Zapatero a tornar-nos els 240 milions d’euros del Fons de Competitivitat". 

Biel Barceló ha presentat la coalició PSM-IV-ExM com "una opció política vàlida per als sectors econòmics: durant 2 legislatures hem gestionat àrees econòmiques al Govern i sempre ho hem fet amb serietat, eficiència, agilitat i, sobretot, amb consens amb el sector". 

A més del concert econòmic solidari, el candidat nacionalista ha explicat que la coalició proposa: 

- Més i millors crèdits per emprenedors a través de l’ISBA. Incrementar el seu capital per tal que pugui donar millor serveis a PIMES. Avals públics per a petites i mitjanes empreses i
microempreses per finançar la inversió i el funcionament ordinari (circulant). 

- Crear una agència de desenvolupament regional (ADR), transformant l’IDI en una ADR. Ha d’oferir programes d’assessorament i reorientació estratègica de les PIME com a instrument per a: Disseny del projecte empresarial, Creació de nous models de negoci; Accés a la innovació; Accés a la internacionalització. 

- Suport a l’internacionalització i a la implantació d’empreses estrangeres a les IB. Crear una xarxa de comerç exterior per tal de donar suport a la internacionalització de les empreses de les Illes Balears i obrir mercats nous. 

- Reducció de la burocràcia i millora de la fiscalitat. Crear un sistema d’interlocució única de les empreses amb l’
administració, amb l’objectiu de facilitar totes les tramitacions i relacions de les empreses amb el Govern.