Els batles i batlesses del PP no representen els seus pobles

L’Assemblea de Batles i Batlesses ha rebutjat per 31 vots en contra i 23 a favor una moció sobre el decret de Tractament Integral de Llengües (TIL) i de suport a la comunitat educativa. Els representants populars han votat en contra de la moció i no han representat el sentit dels seus municipis.

L’Assemblea de Batles i Batlesses ha rebutjat avui una moció en contra del decret TIL per 31 vots negatius i 23 a favor. Els representants del Partit Popular han votat en contra de la moció presentada pels batles de la coalició MÉS per Mallorca, PSIB-PSOE i PI. Amb aquesta negativa els populars no han fet arribar el posicionament dels seus municipis ja que a més del 70% dels ajuntaments de Mallorca s’han aprovat mocions en contra del decret de trilingüísme.

Únicament la batlessa d’Alcúdia, Coloma Terrassa (PP) i el batle de Muro, Martí Fornés (Convergència Democràtica Murera, que governa amb el PP) s’han desmarcat de la línia oficial del partit i han votat a favor de la moció.

El portaveu dels batles i batlesses de MÉS per Mallorca i batle d’Artà, Jaume Alzamora, ha manifestat la seva decepció davant l’actitud dels membres del Partit Popular. “Els batles som els qui patim més directament el conflicte socials generat per la imposició del TIL i, per tant, no beneficia a ningú sortir de l’assemblea sense un acord”, ha assenyalat Alzamora.

El batle artanenc també ha assegurat que els batles del PP “han votat d’acord als principis del seu partit i no del seu poble”, fent referència a les “possibles pressions” rebudes per part de la direcció dels conservadors. Alzamora ha lamentat també “la manca de ganes d’arribar a un acord” dels batles i batlesses del PP.