Els batles i batlesses de MÉS per Mallorca es solidaritzen amb els encausats per l’organització de l’1-O 

La formació ecosobiranista ha qualificat de cop d’estat l’assalt de la Guàrdia Civil a vàries dependències de la Generalitat de Catalunya, així com també les detencions de diversos alts càrrecs del govern català.

Tots els batles i batlesses de MÉS per Mallorca, així com també diversos regidors i regidores, han mostrat avui el seu suport als encausats per l’organització del referèndum, previst pel proper 1 d’octube. Els primer edils de la formació ecosobiranista han assistit a Can Alcover, a Palma, a l’acte organitzat per la Plataforma Avançam. 

La delegació de MÉS per Mallorca, encapçalada per la seva coportaveu, Bel Busquets, ha condemnat rotundament l’actuació de la Guàrdia Civil, la judicatura i sobretot, el govern d’Espanya i el Partit Popular, amb l’assalt a la Generalitat de Catalunya perpetrat avui matí, que no té cap mena de justificació ni política ni jurídica. 

En aquest sentit, Busquets ha denunciat que “el Govern i l’Estat espanyol, en mans del PP, però amb el beneplàcit d’altres partits, s’està dedicant a la perseguir càrrecs públics per discrepància ideològica a Catalunya”. 

La diputada de MÉS per Mallorca ha lamentat que “el que s’ha viscut avui a Catalunya suposa la suspensió de drets bàsics com són els d’impremta, d’informació, d’expressió, de reunió o d’inviolabilitat de la correspondència per part del govern de Mariano Rajoy”. Busquets ha apuntat també que “des de MÉS per Mallorca ens preocupa i denunciam que s’hagi suspès de facto l’autonomia catalana sense cap llei o sentència que ho avali”. 

“Des de MÉS per Mallorca hauriem preferit un referèndum pactat, ben igual que ho voldria la majoria dels catalans, però una de les parts, en aquest cas l’Estat i el Govern espanyol, no ha volgut. Davant la manca de diàleg i l’autoritarisme del PP i tota l’estructura estatal espanyola, ha de prevaler la democràcia”, ha dit la coportaveu ecosobiranista. 

La diputada ha finalitzat assegurant que “des de MÉS per Mallorca expressam la nostra solidaritat amb les autoritats, institucions i ciutadania catalana que està sofrint aquesta greu repressió”.