El túnel de Sóller serà gratuït el pròxim 1 de setembre

Avui, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha explicat que el pròxim setembre "s’acomplirà la reclamació històrica de la gratuïtat del túnel de Sóller"

La institució insular ha anunciat avui el rescat del túnel de Sóller. D’aquesta manera, els pobles de Sóller, Deià, Bunyola i Fornalutx, seran els grans beneficiaris, juntament amb tota la ciutadania de l’illa. "Com consellera de MÉS és una de les nostres reivindicacions històriques. Era necessari donar aquesta passa per la ciutadania i pels pobles de la serra, com el meu, Bunyola, d’on sóc regidora. Per jo és un doble motiu de satisfacció", ha explicat la consellera de MÉS i portaveu del grup al Consell, Mercè Bujosa.

L’import total que haurà de pagar la institució insular per rescatar el túnel de Sóller serà de 15.442.849,39 milions d’euros. Aquesta quantitat sorgeix d’un informe pericial, avalat pels tècnics i jurídics del Consell de Mallorca. L’informe ha avaluat les inversions realitzades que s’han pogut amortitzar i el lucre cessant, allò que deixarà de guanyar la concessionària durant els anys que no podrà seguir explotant la infraestructura.

Ensenyat ha destacat que el rescat resol una situació d’injustícia que presenta "tota una sèrie de greuges per als residents, però també per al teixit empresarial solleric" i que el moment per fer-ho era "ara, perquè ningú no assegurava que es tornàs a produir una pròrroga en el contracte amb l’empresa concessionària amb l’excusa de fer més inversions que són necessàries, però que s’han de plantejar des del Consell i amb el mateix procediment que se segueix amb la resta d’infraestructures, a través del conveni de carreteres o bé a través de finançament general.

A més, el president del Consell ha afirmat que "no renunciam al finançament per part de Madrid. Ja vàrem demanar que es destinés una part del Conveni de Carreteres, però com que el Govern es trobava en funcions no vam obtenir resposta".