El TTIP pot fer que les ensaïmades de Mallorca siguin ensaïmades de Califòrnia

MÉS treballa per aconseguir una ampla coalició electoral d’esquerres que il·lusioni la gent


Fa 15 anys el 15M va posar l’atenció en una part de la crisi de la qual no es parlava: el funcionament de la democràcia. "L’any 2011, MÉS no existia, i al seu naixement va incorporar moltes de les lliçons que vàrem aprendre del 15M com la sobirania o l’assemblearisme", ha assenyalat el portaveu parlamentari, David Abril, qui també ha destacat que fins i tot els Acords pel Canvi varen incorporar part d’aquest missatge, com es fa evident per exemple amb la proposta de crear una conselleria de Transparència i Participació.

"Un tema que també ha de veure amb la sobirania és el TTIP. Fa un parell de mesos el Parlament va aprovar una proposta conjunta -excepte PP i Ciutadans- en contra del Tractat, però va ser matisada pel PSIB-PSOE i per El PI", ha explicat Abril. Després dels TTIPleaks la formació ecosobiranista creu que és el moment de presentar una nova Proposició No de Llei que mostri un rebuig frontal al TTIP, ja que com s’ha fet públic gràcies a l’ONG Greenpeace és un atemptat contra els drets laborals, els mediambientals i la nostra sobirania.

El portaveu de MÉS ha destacat de les filtracions que es vulnera el principi de precaució, el que permet no informar dels transgènics, ni dels químics, s’ignora els efectes del canvi climàtic i en relació al teixit productius "el fet de passar per davant de les D.O. fa que les ensaïmades de Mallorca en futur puguin ser Ensaïmades de Califòrnia"

Eleccions 26J

La diputada i portaveu de MÉS, Bel Busquets ha recordat l’assemblea va decidir continuar negociant i que avui es reprenen les converses. Així com que el divendres a les 23.59 hores és el darrer minut per registrar les coalicions electorals. Busquets però ha assegurat que quan abans s’arribi a un acord, abans es podrà començar a fer feina. "Hauríem de fer via i transmetre il·lusió a la gent perquè aquest país necessita una aposta generosa i també un govern de canvi", ha assenyalat, així com que el partit continua treballant per aconseguir una ampla coalició d’esquerres que participi del dret a decidir. "Volem contribuir a sumar diputats d’esquerres pel canvi social i econòmic que necessita l’Estat Espanyol"