El TSJIB tomba la pujada de sous del gabinet de Bauzá i el Govern diu que recorrerà

Fina Santiago (Grup MÉS) insta l’Executiu a acatar la sentència que estableix que l’augment del 25% dels sous del gabinet Bauzá era il·legal: “és una vergonya que el PP pretengui gastar més recursos públics per mantenir aquest escàndol; el que han de fer és tornar els doblers”


El Grup Parlamentari MÉS valora positivament la sentència del TSJIB que anul·la l’augment de sous del 25% dels membres del gabinet del president Bauzá. La pujada de salaris de l’entorn del president va ser denunciada públicament pel Grup MÉS quan va ser publicada al BOIB, a l’inici de la legislatura. Posteriorment, el sindicat UGT va presentar una denúncia davant els jutjats davant el greuge que suposava aquesta situació mentre a la resta de treballadors públics se’ls retallava el sou i se’ls exigien sacrificis.

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha reconegut que “la sentència ens alegra, i confirma que la situació que vàrem denunciar era un escàndol”. Santiago felicita UGT, i exigeix al Govern que torni els doblers que es varen pagar de més des que es va aprovar l’augment de sou que avui ha estat anul·lat pels tribunals.

Davant l’anunci del Govern que es planteja recórrer la sentència, Fina Santiago qualifica aquesta possibilitat com “un insult als ciutadans”, i afirma: “és una vergonya que el PP pretengui gastar més recursos públics per mantenir aquest escàndol; el que han de fer és tornar els doblers. Tant de bo el Govern fos tan insistent amb el tema de les prospeccions petrolieres”.

Santiago reitera que en un moment en què s’està exigint als ciutadans austeritat, i en què es retalla el sou als treballadors públics per tal de reduir el dèficit públic, el fet d’augmentar el sou dels col·laboradors més íntims del president és una mesura injustificable i inacceptable.