El trànsit a la carretera del Far de Formentor s’ha reduït un 78% els darrers dos mesos

El trànsit rodat a la carretera del Far de Formentor (Ma-2210) s’ha reduït en un 78%, amb l’entrada en funcionament de les restriccions d’accés el passat 9 de juliol dins el pla pilot el Consell de Mallorca

A principis de juliol es va posar en marxa aquest Pla pilot per tal de limitar el trànsit que arribava al far entre les 10 i les 19 hores. Si diàriament el mes de maig varen passar per la via 4.750 vehicles, el mes d’agost la xifra s’ha situat en 1.050, una davallada molt importat justament al mes de més afluència turística.

A l’alçada de la platja de Formentor, un informador mediambiental s’ha encarregat d’assabentar els conductors de les restriccions per als vehicles amb motor, que han estat vigents fins al passat 31 d’agost i també informava del servei de bus llançadora.

"Es tracta d’un programa pilot de dos mesos mitjançant un bus llançadora que sortia del Port de Pollença, amb diverses aturades. D’aquesta manera donem passes cap a una solució a la saturació d’espais protegits o emblemàtics", ha explicat Miquel Ensenyat.

Les dades recollides pel sistema aforador de trànsit han comptabilitzat tots els vehicles (cotxes, motos, bicicletes i camions) que han passat, les vint-i-quatre hores del dia, sigui dins la franja de restriccions o no.