El teatre "Defensora Sollerense" reobrirà el 2019

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha visitat l’edifici abans que comencin les obres de rehabilitació, que compten amb un pressupost d’1.473.669,28 €, 500.000 € provinents del Consorci de la borsa de places (CBAT) i la resta seran aportats per l’Ajuntament de Sóller.

La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha visitat avui l’edifici municipal Defensora Sollerense, que es reobrirà el 2019 després de ser rehabilitat. Busquets, acompanyada pel batle de Sóller, Jaume Servera, i el regidor d’Urbanisme de Sóller, Jaume Mateu, ha presentat el projecte guanyador i han visitat l’edifici que es rehabilitarà.

Durant la visita, Busquets ha destacat l’alt valor patrimonial de l’edifici i la importància de la seva rehabilitació "que implicarà la recuperació d’un espai per a la realització de tot tipus d’activitats i permetrà incrementar l’oferta cultural de Sóller". A més, la vicepresidenta ha destacat que el projecte compleix amb els objectius del concurs de fomentar la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de les illes i també d’incrementar la qualitat de l’oferta turística.

D’altra banda, el batle de Sóller, Jaume Servera, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Sóller comptarà aviat "amb un espai amb capacitat per unes 300 persones per a allotjar esdeveniments culturals i també per a acollir determinats actes civils de les festes de Sóller". En aquest sentit, Servera ha recordat que la Defensora va fer aquesta funció abans de ser clausurada fa 25 anys.

El projecte de rehabilitació de la Defensora Sollerense correspon a la convocatòria de subvencions de 2017 del Consorci de la Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT) i compleix amb els objectius de fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que assoleixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de les illes i també d’incrementar la qualitat de l’oferta turística. El projecte de rehabilitació de la Defensora Sollerense també servirà per a millorar la qualitat de les infraestructures turístiques, la competitivitat, diversificar i desestacionalitzar l’oferta per a consolidar la posició de lideratge en matèria turística.

Per a la rehabilitació de la Defensora Sollerense, la Conselleria de Turisme aportarà 500.000 € provinents de fons obtinguts amb la venda de places turístiques. La inversió es fa a través del Consorci Borsa d’Allotjaments per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca. L’Ajuntament de Sóller aporta la resta del pressupost del projecte, que ascendeix a un total d’1.473.669,28 € i correspon a la convocatòria de 2017.
La Junta Rectora del CBAT ha aprovat la convocatòria d’enguany i posa a disposició dels ajuntaments de Mallorca 10’6 milions d’euros. Els Ajuntaments podran sol•licitar fins a un màxim del 80 per cent del projecte i els consistoris hi han d’aportar la resta.