El sindicalisme recolza la candidatura de Unides Podem MÉS

Diferents dirigents i ex dirigents del sindicalisme illenc varen recolzar les mesures proposades per Unides Podem Més per ser “l’element facilitador d’una majoria alternativa” a les Corts Generals que vetlli pels interessos dels treballadors

El candidat de MÉS de la coalició de Unides Podem MÉS, Antoni Verger, juntament amb altres membres del partit varen fer una convidada als sindicats que havien recolzat la candidatura d’Unides Podem MÉS amb el manifest "Contra la precarietat laboral". Amb l’acte d’ahir es volia donar un suport explícit a una de les branques més important del nostre projecte polític; els drets dels treballadors.

El manifest que es va presentar "Contra la precarietat laboral" és tracta d’una crida per defensar els interessos dels treballadors, on s’inclouen mesures com garantir una pujada significativa del Salari Mínim Interprofessional, a més de garantir que la contractació no fixa sigui excepcional. Un altre punt és el de reforçar la presència dels treballadors a dins de les empreses i augmentar la taxa per prestació de la desocupació, així com "garantir el sosteniment i millora de les pensions públiques que passa per la derogació de les darreres reformes de les pensions del PSOE i PP; acabar amb pràctiques d’autèntica explotació laboral, com ara, la contractació temporal no desitjada i abusiva", i també, entre d’altres acabar amb la abús de becaris i amb la implantació real de polítiques d’equitat i igualtat.

"Nosaltres, com a sindicalistes, reclamen un posicionant polític clar que defensi els drets de les persones treballadores. Si en Toni Verger és el nostre representant al Congrés, estam convençuts que això serà així", assegura Toni Baos, secretari general de Federació d’Educació-CC.OO a les illes.

Entre els signants d’aquest manifest es troben sindicalistes i secretaris generals i exsecretaris dels principats sindicats de les illes, així com a membres de les executives dels sindicats i advocats d’àmbit laboral

El candidat de Unides Podem MÉS, Antoni Verger, va recordar que «les polítiques d’austeritat són una decisió política. Nosaltres decidirem vetlar i incentivar polítiques pels treballadors, tot el contrari que ha fet el partit popular".

<code

Documents adjunts