El Servei d’Acollida de Palma duplica els usuaris en un any: de 324 a 637

Antoni Noguera (MÉS per Palma) reclama que l’Ajuntament aprovi aquest dijous en Ple la proposta que reclama multar els bancs que mantinguin pisos en propietat i desocupats

“Cort ha d’actuar amb urgència per millorar la política d’habitatge i ajudar als centenars de famílies que no poden cobrir les necessiten més bàsiques”

La coalició ecosobiranista MÉS per Palma alerta de les xifres obtingudes a través de la Regidoria de Benestar Social en relació als usuaris que han passat pel Servei d’Acollida Municipal durant els darrers dos anys. Concretament, durant el 2012 un total de 324 persones van ser usuaries del Servei d’Acollida, mentre que durant el 2013 la xifra gairebé es duplica i arriba fins als 637 usuaris.

“La situació és d’alarma social i l’Ajuntament de Palma ha d’esforçar-se més per ajudar a aquestes persones, a aquestes famílies, que mai havien estat usuàries dels serveis socials públics i que ara, per mor de la crisi econòmica, es veuen abocades a fer-ho”. El regidor Antoni Noguera recorda que de cada vegada, hi ha més persones sense ingressos, famílies que se’ls hi ha acabat les ajudes de l’atur, que han de prioritzar el pagament de necessitats bàsiques i que no poden fer front al pagament dels lloguers o les hipoteques.

MÉS per Palma afirma que les polítiques en Serveis Socials i Habitatge de l’equip de govern del PP són insuficients per donar una resposta als centenars de famílies que necessiten un suport per tornar a engegar dignament els seus projectes de vida dignes.

120 habitatges menys a Palma Habitada

Davant aquesta crua realitat, el servei de Palma Habitada ha reduït en 120 pisos la seva oferta de pisos a lloguers socials. Això se suma a que el Servei d’Acollida Municipal no arriba ni a donar cobertura a tots els usuaris que ho sol·liciten. De fet, “molts dels 637 usuaris de l’any passat van haver de ser derivats a hostals perquè l’Ajuntament ja no tenia més espai en el albergs públics. Això posa en evidència que encara hi ha feina a fer”.

Noguera recorda que el pressupost de Serveis Socials en les partides d’Ajudes Econòmiques Urgents i subvencions a entitats socials és similar al de l’any anterior mentre els usuaris que sol·liciten els serveis no deixen d’augmentar.

Davant aquests fets i necessitats, MÉS per Palma proposa una sèrie de mesures urgents per fer front a la situació d’emergència social, d’indefensió i sense alternatives que pateixen moltes persones i famílies a Palma:

- Augmentar el parc d’habitatges de Palma Habitada

- Establir una bona coordinació entre Serveis Socials i Palma Habitada

- Aprovar la proposta de MÉS per Palma per instar al Govern que permeti multar, des del propi govern i els ajuntaments, a aquelles entitats bancàries que mantinguin pisos en propietat i desocupats. Una proposta que persegueix un doble objectiu: lluitar contra l’especulació immobiliària i destinar tots els doblers que es recaptin a polítiques d’habitatge social. “Segons dades de l’INE, a Palma actualment hi ha 16.359 habitatges buits mentre centenars de persones i famílies s’han quedat sense sostre i amb projectes de vida totalment truncats”, conclou Antoni Noguera.