El PSOE bloqueja al Senat la proposta de Vidal de crear una comissió específica sobre insularitat

El senador de designació autonòmica Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, ha comparegut avui per explicar que s’ha proposat a la cambra alta la creació d’una comissió específica que treballi i estudii els problemes dels territoris insulars de l’estat (les Illes Balears i les Illes Canàries).

Vidal ha exposat que, via el grup del que forma part Més per Mallorca al Senat, Esquerra Confederal – integrat per Compromís i Geroa Bai, entre d’altres-, la proposta s’ha translladat a la Junta de Portaveus, reunida avui dematí, i on s’havien de conformar definitivament les comissions de la institució per a la propera legislatura, que serán 32, vint-i quatre legislatives i vuit no legislatives.

“Malauradament-apunta el senador- el grup majoritari de la cambra, el PSOE, no ha vist amb bons ulls la proposta, quelcom que ens sembla com a mínim poc sensible ”. Per a Vidal “el fet que hi hagi una comissió dedicada a ‘Despoblación y reto demográfico’ clarament proposada per Teruel Existe en defensa de l’anomenada España Vacía i que, en canvi, es tengui tant poca sensibilitat pel fet insular demostra la necessitat que les Illes Balears tenguin veu propia a Madrid no subordinada als grans partits d’àmbit estatal”. La proposta ha rebut una acollida favorable només del grup ERC-EH Bildu, d’Esquerra Confederal i del Grup Nacionalista - Coalición Canaria i Junts per Catalunya-.

Pel senador ecosobiranista “ el que queda clar és que problemàtiques comunes derivades de la insularitat com la connectivitat en el transport, el sector agrari, la regulació del turisme o les malalties laborals de col·lectius com les kellys necesiten una resposta que no pot tardar” i que “de cara al ple del Senat del proper dimarts es treballarà perquè el PSOE modifiqui la seva postura i entengui que la insularitat és important”.